Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Een wel heel bijzondere mijlpaal
11 april 2016 |

Een wel heel bijzondere mijlpaal

Een bijzonder dubbel 40-jarig jubileum bij het Rode Kruis in Hilvarenbeek. 

De vriendinnen Toos Smolders en Corry Wilborts werken dit jaar al 40 jaar als vrijwilliger bij het Rode Kruis en werden vandaar  door het bestuur in de bloemetjes gezet. De voorzitter reikte speldjes  en oorkondes uit, die door het landelijke Rode Kruis als erkenning voor trouwe dienst worden gegeven. Ondanks een drukke agenda kon burgemeester Ryan Palmen  tot ieders verrassing toch  even tijd vrij maken om Toos en Corry  te feliciteren en zijn waardering uit te spreken voor hun jarenlange vrijwillige inzet. Toen zij in 1976 door mevrouw Lubbers gevraagd werden om bij het Rode Kruis te komen helpen twijfelden zij geen moment. Na de nodige cursussen (waaronder ‘Hoe begeleid je mensen in een rolstoel?’) konden ze in februari van dat jaar aan de slag voor het Rode Kruis in Hilvarenbeek. 

Jubilarissen RK 23-02-2016 032 [2270286].JPG

Eerst werkten ze bij de welfare groep in de Clossenborgh.  De door bezoekers gemaakte spullen werden verkocht op de braderie. Met de opbrengst konden nieuwe materialen gekocht worden. Ook gingen ze soms op ziekenbezoek. De welfare verhuisde naar het Open Huis aan de Vrijthof.

Jubilarissen RK 23-02-2016 vrijwilligers [2270285].jpg

Daar werd gestart met het eetproject. Vanzelfsprekend spannen Toos en Corry zich ook hier voor in. Toos maakt iedere maand een overheerlijke soep, Corry zorgt voor koffie en thee en helpt bezoekers onder andere bij het maken van 3D kaarten. Net als alle Rode Kruis vrijwiligers  zijn ze altijd in voor een praatje. Iedere maand zijn er 30 tot 40 gasten. Toos en Corry, van harte bedankt! Het Rode Kruis  kan altijd mensen als Corry en Toos gebruiken. Voelt u zich aangesproken en wilt u zich inzetten voor de medemens? Bel dan met onze secretaris Marie-José Oerlemans op +31 6 51 12 02 93.  ​


Artikel delen?