Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Doe nu de EHBO cursus online
27 februari 2017 |

Doe nu de EHBO cursus online

EHBO leren saai? Niet bij het Rode Kruis! Wij maken het voor alle ouders en gastouders mogelijk om snel en leuk de EHBO aan baby's en kinderen te leren. 

​​

Met onze nieuwe cursus leer je namelijk de theorie online in circa 4 uur. Daarna ga je nog 4 uur oefenen in de praktijk. Niet alleen weet je na afloop van deze cursus precies wat je moet doen in geval van nood. Tevens ontvang je een Rode Kruis certificaat (goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders) en een handig boek voor thuis met instructies bij alle mogelijke letsels en de meest voorkomende kinderziektes. 

Is de cursus voor jou gratis?
Wist je dat deze cursus door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket wordt vergoed? In veel gevallen is het volgen van deze cursus dus gratis! Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en begin direct online met leren. Deze week is het daar het ideale weer voor. Lekker thuis op de bank met een kop thee en je laptop op schoot.  

 

 Ja, ik wil weten wat ik allemaal leer tijdens deze cursus

Een snoepje, een hele cherrytomaat of druif, speelgoed. Van peuter tot kleuter tot kind. Ze verslikken zich allemaal wel eens. Vaak gaat het goed. De luchtweg is niet helemaal afgesloten dus je baby of kind kan nog gewoon hoesten. Hoesten is het krachtigste middel dat er is om een voorwerp weer uit de luchtweg te krijgen. Laat je baby of kind dus vooral goed hoesten. 

Hoest je kindje echter niet en maakt het verder ook helemaal geen geluid? Dan zit het voorwerp mogelijk vast. Kom snel in actie en doe het volgende: 

  • Bel of laat 1-1-2 bellen.
  • Sla maximaal vijf keer tussen de schouderbladen.
  • Kijk na elke klap of het probleem opgelost is.
  • Helpt slaan op de rug niet, voer dan maximaal vijf buikstoten uit (geef vijf borstcompressies bij kinderen jonger dan 1 jaar).
  • Is het probleem hiermee nog niet opgelost, geef dan afwisselend vijf slagen tussen de schouderbladen en vijf buikstoten. (afwisselend vijf slagen op de rug en vijf borstcompressies bij kinderen jonger dan 1 jaar). 
  • Ga door tot het voorwerp eruit is. 

 

Slagen op de rug                                Buikstoten

Het is erg verstandig om de handelingen bij een verslikking, zoals de borstcompressies en de buikstoten, een keer te oefenen. Je oefent dit tijdens onze workshop EHBO aan baby's en kinderen (3 uur) en tijdens onze cursus EHBO aan baby's en kinderen (8 uur).  

 Ja, ik wil dit graag een keertje oefenen

Steun het Rode Kruis en bestel de unieke mok ter gelegenheid van ons 150-jarig bestaan.

 

 Ja, ik bestel graag de mok


Artikel delen?