Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Cees Berkelmans, voorzitter RK Hilvarenbeek
25 september 2014 |

Cees Berkelmans, voorzitter RK Hilvarenbeek

​​​​​​​

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Cees Berkelmans, sinds 22 september de opvolger van Marcel Kruijswijk als voorzitter van het Rode Kruis Hilvarenbeek.

Terwijl ik afgelopen zomer met Irma, mijn partner, zat te genieten van een glaasje wijn aan het Vrijthof, las ik in de Hilverbode dat het Rode Kruis Hilvarenbeek een nieuwe voorzitter zocht. Aangezien ik sinds een paar maanden in Baarschot woon, leek me dit een ideale gelegenheid mijn kennis en ervaring beschikbaar te stellen aan de gemeenschap van Hilvarenbeek.

Waarom het Rode Kruis?

Het Rode Kruis is een organisatie​ die zich ten doel stelt het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens, waarbij de eerste aandacht gaat naar hen die het meest kwetsbaar zijn. En dit alles zonder dat geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening een rol spelen.

Het Rode Kruis heeft zeker nu een rol van betekenis. Wereldwijd te veel vluchtelingen wegens oorlog of natuurrampen, dichtbij (gewoon rondom ons heen) veel mensen die vereenzamen, kans op rampen en wie doet wat? Denk aan het vastlopen van treinen wegens blaadjes of sneeuw, of aan kettingbotsingen, zoals afgelopen week in Zeeland. Er zullen vrijwilligers moeten zijn die koffie en dekens uitdelen, mensen opvangen etc. Daarnaast is het Rode Kruis bekend van welfare- en eetprojecten in de meeste van onze kerkdorpen.

Als voorzitter van het Rode Kruis Hilvarenbeek zoek ik de samenwerking met alle organisaties die zich (deels) hetzelfde doel hebben gesteld als het Rode Kruis. Dit alles onder het motto: "Beter goed samengewerkt en gejat dan zelf het wiel uitgevonden." Ik wil met mensen uit onze eigen omgeving werken aan de leefbaarheid van de wereld om ons heen.

Ik dank Marcel voor zijn inzet en de resultaten van de afgelopen jaren en ben blij dat hij beschikbaar blijft voor het bestuur.

Mocht je naar aanleiding van de tekst met me van gedachten willen wisselen, ik ben bereikbaar op 06-1395 1494 of op de Baarschotsestraat 64 te Baarschot of via mail: c.berkelmans@laconcha.nl
Cees.png