Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Bustrip Scheveningen en Den Haag
14 mei 2014 |

Bustrip Scheveningen en Den Haag

Op dinsdag 13 mei hebben deelnemers aan onze eet- en welfareprojecten in twee (rolstoel-)bussen een bezoek gebracht aan Scheveningen en Den Haag. Ondanks de stromende regen bij vertrek was het een geslaagd uitstapje. Corrie de Rooij, hoofdleidster welfare uit Biest-Houtakker, doet verslag…

Waterballet bij vertrek…

De bussen van EMA-tours zullen na Esbeek, Diessen en Hilvarenbeek, Biest-Houtakker aandoen. De deelnemers uit de Biest zijn keurig op tijd bij de kerk, als zich donkere wolken samenpakken. Niet lang daarna staan we in de stromende regen, een half uur lang, want de bus laat op zich wachten. Dat is een hele opgave... Later horen we dat in Hilvarenbeek een vrachtwagen de weg versperde. Het duurde een hele poos voor die weg was. In een goed humeur rijden we daarna via Breda richting Rotterdam. Gaandeweg zien we steeds meer blauwe lucht tussen de wolken. We gaan een prachtige dag tegemoet!Lunch

In Scheveningen, vlak bij de boulevard en het strand, krijgen we een lunch aangeboden in Restaurant Noordzeeboulevard. Die laat iedereen zich goed smaken. Na een sanitaire stop hebben we nog wat tijd voor een wandeling op de boulevard en een bakje koffie o.i.d. Er is zelfs gelegenheid een stukje langs de zee te lopen. Lekker, de zee ruiken en de wind door je haren voelen.

Rondrit Scheveningen – Den Haag

Om half 3 is iedereen weer bij zijn bus voor een rondrit door Scheveningen, Oud-Scheveningen en Den Haag, met zijn mooie gebouwen. De gids in bus 1 geeft zeer goed en enthousiast uitleg over wat we te zien krijgen. Het is zoveel dat we het niet allemaal kunnen navertellen, maar het is zeer interessant. Ter afsluiting van de stadstour stoppen we bij het Maliveld. In het Poffertjespaviljoen kunnen we van het toilet gebruik maken en er is ook gelegenheid een verkwikkend drankje te gebruiken.


Diner in Etten-Leur

Ondanks de verkeersdrukte en wat fileleed bereiken we op tijd de Twee Gebroeders in Etten-Leur. Het is een heel gezellige gelegenheid, waar we gemakkelijk met z’n allen in passen. Ook hier kun je merken dat de crisis nog niet voorbij is. Het eten is goed, lekker warm, maar niet zo uitgebreid als andere jaren. Volgens verschillende mensen ontbreken de balletjes in de soep. Maar eerlijk is braaf: het personeel vraagt regelmatig of we iets tekort komen, en dat wordt dan keurig aangevuld! Alles bij elkaar zijn de mensen erg tevreden over de dag. Ze hebben weer veel gezien en lekker gegeten. Na een veilige terugtocht wordt iedereen uitgezwaaid waar hij ’s morgens is ingestapt.

Riky, Henny en Florence in gesprek met de chauffeur.jpg

Dank aan Chris Way en het Rode Kruis

Hulde aan Chris Way, dat ze weer zo’n leuke dagtocht heeft uitgekozen (jammer dat ze zelf niet mee kon) en dank aan het Rode Kruis, dat dit mogelijk maakte!