Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hilvarenbeek Actueel Nieuws Afscheid Pieta Peijs
12 maart 2014 |

Afscheid Pieta Peijs

​Onze afdeling van het Rode Kruis heeft haar eetgroepen in Hulsel en lage Mierde inmiddels overgedragen aan de Zaligheden. Nu hebben we ook afscheid genomen van Pieta Peijs, jarenlang hoofdleidster in Lage Mierde.

Start

In februari 2004 is Pieta werkzaam als beheerder van De Ster in Lage Mierde, als het Rode Kruis haar vraagt een eetgroep op te zetten. Samen met een aantal andere vrijwilligsters organiseert ze sindsdien elke tweede woensdag in de maand een diner voor ouderen. Het initiatief voorziet in een behoefte: tussen de 45 en 50 deelnemers nemen de gelegenheid te baat samen de maaltijd te gebruiken.

Tien jaar

Begin februari is het tienjarig bestaan van deze eetgroep gevierd. Pieta heeft daarbij met twee andere vrijwilligsters uit handen van Trudy Hollink de eretekenen van het Rode Kruis ontvangen voor tien jaar vrijwilligerswerk. De speld en de oorkonde zijn dik verdiend!

Afscheid

Pieta is de tachtig gepasseerd maar ze blijft ook voor de Zaligheden hoofdleidster van deze groep. Op 11 maart hebben Marcel Kruijswijk en Alice Otte haar thuis opgezocht om afscheid te nemen. De aangeboden bos bloemen aanvaardt Pieta in dank maar… ‘…zonder bloemen was het ook goed geweest, hoor!’ Dit tekent Pieta ten volle: ze zet zich als vanzelfsprekend en onbaatzuchtig in voor haar medemens. Pieta, bedankt! Veel succes met je groep bij de Zaligheden.