Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Heumen Wat kunt u doen Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in de gemeente Heumen zijn Rode Kruis vrijwilligers actief. Zij verlenen hulp in de regio en worden daarbij ondersteund door een beroepsapparaat. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij evenementen. 

Waarom word je vrijwilliger?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.

Wat kun je doen bij het Rode Kruis Gemeente Heumen?

Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren. Hieronder een paar voorbeelden.

-    Vrijwilliger Sociale activiteiten
-    Vakantiebegeleider op één van de vakanties
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
-    Collectant voor de jaarlijkse collecte in juni
-    Ondersteuner bij de boekenmarkten in Malden
-    Zieken,  ouderen en minder validen bezoeken en helpen.
 

Voorafgaand

 Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Gemeente Heumen? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 
Wanneer je als vrijwilliger voor ons gaat werken dan word je ook uitgenodigd voor een introductiecursus: 'Vrijwilliger en (n)u' .Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis en de afdeling Gemeente Heumen voor staan en leer je andere nieuwe vrijwilligers kennen.

Meer informatie

Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Gemeente Heumen, maak dan een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Neem daarvoor contact op met hgommers@planet.nl.