Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hengelo Dit doen we Vakanties

Vakanties

J. Henry Dunant
 
Welkom aan boord! Op de J. Henry Dunant kunt u een week lang genieten van een zorgeloze vakantie. U ziet het landschap aan u voorbijtrekken en geniet ondertussen van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip.

Henry-dunant.jpg
 
 

Bezoek aan leuke havenstadjes
Twee keer per week legt de J. Henry Dunant vroeg in de middag aan in een van de havenstadjes die we bezoeken ('passagieren'). U kunt dan lekker gaan winkelen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Een vrijwilliger zal u vergezellen, maar u kunt natuurlijk ook alleen of met een reisgenoot op stap.

 
Vaarvakantie in Duitsland.

Ons vakantieschip J. Henry Dunant vaart in de komende maand maart en vanaf november over Duitse wateren. Een prachtige vaarroute langs o.a. Düsseldorf, Bonn, Andernach, Boppard en Emmerich. Mooie uitzichten en vergezichten, leuke uitstapjes in de diverse Duitse steden, gezellige entertainment aan boord en heerlijke maaltijden bereid door onze koks.

JHD-Loreley bewerkt (2).jpg
 
 

Het mooie deel van de Rijn - langs de Lorely waar de legende van de zeemeermin nog steeds bestaat - maakt regelmatig deel uit van onze vaarroute. Tijdens de vakantieweek leggen we meerdere keren aan in Duitse havenstadjes zodat u deze 's middags kunt bezoeken ('passagieren').

Luxe faciliteiten aan boord
Heeft u geen zin om eropuit te gaan? Ons vakantieschip zelf heeft ook diverse faciliteiten aan boord waaronder een zonnedek en kapsalon. Uiteraard ontbreekt ook de souvenirshop niet. Daar vindt u vast leuke cadeautjes voor de thuisblijvers.
 

Heerlijk dineren
Elke avond verzorgen onze koks voor u een uitgebreid diner en één keer per week verwennen we u met een extra feestelijk diner. Op dinsdag, woensdag en vrijdag wordt het diner opgevolgd door een avondvullend entertainment-programma. De vrijwilligers en onze bemanning zorgen dat het u aan niets ontbreekt. 

 

Hotel De Valkenberg

 

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord bij uitstek. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van uitstapjes.

Ontspanning

Hotel De Valkenberg ligt op een uitgestrekt landgoed en biedt volop mogelijkheden tot ontspanning. Je kunt erop uit met de fiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking.

Excursies en uitstapjes

Verder zijn er volop mogelijkheden voor excursies en uitstapjes. Zoals winkelen in gezellige steden in de buurt of bezoekjes aan leuke musea. ’s Avonds verzorgen wij een verrassend programma met bijvoorbeeld een muzikaal optreden of een dansavond. Je sluit de vakantie af met een gezamenlijk diner. 
Valkenberg.jpg
 
 
 
 
 

Hotel IJsselvliedt

 

In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel. In dit hotel kun je een week lang zorgeloos genieten. Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen. 

Je verblijf hier is een combinatie van natuur, cultuur en pure verwennerij. En dat allemaal in een sfeervolle omgeving die nog de ambiance van vervlogen dagen ademt.

In de omgeving

Het hotel en het omringende landgoed hebben alle ingrediënten in zich voor een geslaagde vakantie. De omgeving leent zich uitstekend voor tochtjes in de natuur. Met een rolstoel, te voet, met een duofiets of zelfs per kano begint je ontdekkingstocht al zodra je de voordeur achter je sluit. In de nabije omgeving kun je veel uitstapjes maken: winkelen in Apeldoorn, een bezoek aan paleis Het Loo of een wandeling door Giethoorn.

In het hotel

Blijf je liever een dagje in het hotel? Laat je dan eens verzorgen door de schoonheidsspecialiste of breng een bezoek aan de sauna en de zonnebank. Je kunt ook een partijtje jeu de boules spelen of even bijpraten in het prieel of de oranjerie.
 
De vakantieweek wordt afgesloten met een gezamenlijk slotdiner in het restaurant.
IJsselvliedt.jpg

 
 
 

Hotel de Paardestal

 

Aan de rand van de bossen op landgoed De Valkenberg ligt Hotel De Paardestal. Tot 1995 was dit bijgebouw van hotel De Valkenberg ook echt in gebruik als paardenstal. Inmiddels is het omgetoverd tot een mooie accommodatie met een intieme, ongedwongen sfeer en van alle gemakken voorzien.

Bovendien kun je gebruik maken van de faciliteiten van het nabij gelegen hotel van het Nederlandse Rode Kruis “De Valkenberg”, zoals het restaurant en het verwarmde zwembad. 

Faciliteiten

Hotel De Paardestal biedt onderdak aan maximaal veertien gasten. Een team van negen vrijwilligers staat klaar voor optimale zorg en gezelligheid. Er zijn zeven kleine tweepersoonskamers, waarbij je de badkamer deelt. Naast een gezamenlijke huiskamer en een restaurant zijn er ook een verwarmd zwembad, een theehuis en een serre met een groot terras