Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Helmond Dit doen we Sociale Hulp MaS Helmond e.o.

MaS Helmond e.o.

​Een maatschappelijke stage bij het Nederlandse Rode Kruis is voor jongeren een uitgelezen kans om ervaringen op te doen voor het leven. Daarnaast staat een stage altijd mooi op een later cv. Een stage bij het Nederlandse Rode Kruis zal nooit misstaan!


Sinds 2005 kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs bij ons terecht voor hun maatschappelijke stages. Ondertussen is het Rode Kruis uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van maatschappelijke stages, met uiteenlopende activiteiten op het gebied van sociale hulp, pleitbezorging of fondsenwerving.
Een maatschappelijke stage bij het Rode Kruis kan in de directe leefomgeving door bv te helpen bij een activiteit van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Maar ook door bv een ludieke activiteit op te zetten voor de landelijke activiteit Serious Request, 3FM het Glazen huis.  Het is belangrijk om te kijken wat bij de leerling en de school past.
 
Het Rode Kruis Helmond is het kader van dit project begin 2010 begonnen met de inzet van maatschappelijke stagiaires.
 
In maart vonden er aan aantal projectdagen plaats waarbij leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege door heel de stad actief waren. Bij het Rode Kruis Helmond kwamen twee stagiaires twee dagen meehelpen bij de dagopvang voor ouderen en gehandicapten.
 
Om een goed beeld te krijgen van de activiteiten van het Rode Kruis is er eerst uitleg gegeven over de nationale en internationale werkzaamheden. Vervolgens kregen de stagiaires een rolstoelcursus om verantwoord om te gaan met onze gasten. Het oefenen o.a. in de Albert Heijn XL leidde tot grote hilariteit.
 
helmond MaS 1.jpg
 
 's Middags hielpen ze mee bij de blinden- en slechtziendensoos om vervolgens
op woensdagochtend met onze gasten een bezoek te brengen aan het Edah museum waar oude tijden herleefden, bij het zien van zoveel bekende gebruiksvoorwerpen en foto's. Na het assisteren bij de activiteiten en de spelletjes op de dagopvang namen de leerlingen met een ervaring rijker afscheid.
 
helmond MaS 2.jpg

Een tweede project vond plaats op het Vakcollege, waar eveneens een levendige voorlichting werd gegeven aan één groep leerlingen door een beroepskracht van het Rode Kruis over onze werkzaamheden. De leerlingen gingen werken aan het "moneymakerproject". Hierbij wordt door ons een klein microkrediet verstrekt dat de leerlingen kunnen inzetten om meer geld mee te verdienen ten gunste van het goede doel, in dit geval het Rode Kruis Helmond.
 
Na een enthousiaste brainstormsessie over verschillende mogelijkheden van "geld maken" hebben de leerlingen er tenslotte voor gekozen om enerzijds een lege flessenactie te organiseren en anderzijds op de eigen school tussen de middag lekkere en gezonde lunchgerechten te verkopen. De netto opbrengst van deze actie bedroeg € 138,40! Een prima resultaat voor deze eerste actie!
 
helmond MaS 3.jpg
Ben je leerling en heb je interesse in een maatschappelijke stage bij het Nederlandse Rode Kruis in Helmond of omgeving of wil je wat meer informatie? Er zijn talloze manieren te bedenken waarop bij het Rode Kruis invulling gegeven kan worden aan maatschappelijke stages. Stuur een e-mail naar rodekruishelmond@upcmail.nl. Onze MaS coördinator zal dan contact met je opnemen.
 
Voor een greep uit tal van de lokale mogelijkheden, zie onze Sterrencollectie. (<- PDF-BESTAND IS WAAR?)
Om een aantal succesvolle landelijke voorbeelden te noemen:
 
 
- 3FM Serious Request
- Meet & Greet
- Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
- Nationale Collecteweek
 
Give a Day, or more…   
(LINKS TOEVOEGEN AAN 5 BOVENSTAANDE DINGEN)