Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Helmond Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

​Het Rode Kruis organiseert vakanties voor mensen die door een chronische ziekte of handicap afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Of voor mensen die in een sociaal isolement verkeren.

Tijdens de vakantie zijn de wensen van de gast het uitgangspunt. Het Rode Kruis wil de gast een onvergetelijke vakantie bieden. De gast kan alleen of met een partner met vakantie gaan.

Het Nederlandse Rode Kruis beschikt over vier vakantieaccommodaties (van links naar rechts): 
  • vakantieschip de J. Henry Dunant
  • hotel IJsselvliedt (Wezep)
  • hotel De Valkenberg (Rheden)
  • hotel De Paardestal (Rheden, op het terrein van De Valkenberg) 
     
helmond bijz vak 1.jpghelmond bijz vak 2.jpg 
 
helmond bijz vak 3.jpghelmond bijz vak 4.jpg

Alle accommodaties zijn voorzien van tweepersoonskamers en zijn afgestemd op gebruik door mensen met een functiebeperking. De vakantieprogramma's bieden verschillende activiteiten en excursies. De gast ontvangt zorgverlening van artsen, verpleegkundigen en zorgvrijwilligers op het zelfde niveau als in de thuissituatie.
 
De afdeling Helmond e.o. krijgt voor de hotels een aantal plaatsen toegewezen verdeeld over hoog- en laagseizoen. Ook zijn er een aantal plaatsen op de "Henry Dunant". De vaarweek wordt aangewezen door het Landelijk Bureau van het Nederlandse Rode Kruis. Hierop heeft de afdeling Helmond geen invloed.
 
Aanmelding van gasten, woonachtig in Helmond, Mierlo, Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Milheeze of de Rips, voor een van de vakantieaccommodaties kan het hele jaar door via de hierna vermelde coördinatoren vakantieprojecten van de afdeling Helmond e.o. De gast(en) komt/komen op een wachtlijst te staan. Zodra er een vakantiemogelijkheid is, neemt de coördinator contact op met de gast. Er vindt vervolgens een intakegesprek plaats en het aanmeldingsformulier wordt verstuurd naar de accommodatie. Daar wordt bekeken of het plaatsingsverzoek wordt toegewezen.
 
Een vakantieweek duurt van maandagmiddag ± 14.00 uur tot zaterdagochtend 
± 9.30 uur.
 
De totale kosten, variërend van € 286,00 tot € 720,00, zijn afhankelijk van de accommodatie en het seizoen. De gast betaalt respectievelijk € 143,00 - € 360,00 en Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Helmond e.o.draagt eenzelfde bedrag bij.
 
helmond bijz vak 5.jpg
 
 
Behalve bovenstaande accomodaties beschikt het Rode Kruis over een bungalow in Someren. Dit is een schitterende vakantiebestemming met uitstekende faciliteiten, huiselijke gezelligheid en tal van mogelijkheden om van een veelzijdige omgeving te genieten. Er zijn 4 tweepersoonskamers en 1 eenpersoonskamer met moderne sanitaire voorzieningen en volledig rolstoelvriendelijk. De huiskamer heeft een open haard, televisie, piano en muziekinstallatie. Aan de eetkamer en huiskamer grenst een groot (verwarmd) terras. 
 

Aanmelden en contact

Hebt u zin in vakantie gekregen, meld u dan snel aan. Want de vraag is groter dan het aanbod!

Voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende coördinatoren:
 
Voor Helmond, Aarle-Rixtel, Bakel, Milheeze of De Rips:
Mevr. A. Clement-van Deursen, telefoon: 0492-537172, e-mail: joopennetty@versatel.nl
 
Voor Asten:
Mevr. Mevr. J. v.d. Loo-Berkvens, telefoon: 0493-692465, e-mail: h.vanderloo@introweb.nl
 
Voor Mierlo:
Mevr. B. van de Riet -Timmermans, telefoon: 0492-663244, e-mail: pvdriet@onsbrabantnet.nl