Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Helmond Dit doen we Sociale hulp

Sociale hulp

Heeft u vragen over of een verzoek voor sociale hulpverlening, neem dan contact op met de Coördinator Sociale Hulp: 

Mevr. M. van Luijk, e-mail  rodekruishelmond@gmail.com

Artikel delen?

​Aangepast vervoer

helmond act 2.jpgVoor het vervoer van mindervalide personen met een rolstoel of liggend (ambulance) naar aangepaste vakantiebestemmingen zoals de Rode Kruis hotels en de vakantieboot  "Henri Dunant". 
 
 
 

Blindensoos

helmond act 5.JPGOpvang van blinden en slechtzienden. Voor een gezellig spelletje of zomaar voor het sociale contact.
 

Dagopvang

helmond act 6.jpgOpvang van ouderen en hoogbejaarden, die in een maatschappelijk isolement dreigen te geraken. De opvang is in de vorm van informatie, ondersteuning, praten, spelletjes, kaarten, enz. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een maaltijd genuttigd.


Telefooncirkel

helmond act 8.jpgIn samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Helmond draaien er twee telefooncirkels, zowel voor thuiswonenden aar ook ter assistentie in verzorgingstehuizen. Deze cirkels hebben een alarmeringsfunctie maar zeker ook  een contactfunctie. 

Maatschappelijke stages

helmond act 11.jpgVanuit de gedachte 'Samen leven kun je leren' heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen maatschappelijke stages in het leven geroepen. Doel van deze stages is dat jongeren een bijdrage leveren aan de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk. De afdeling Helmond is hierin ook actief samen met de Vrijwilligers Centrale Helmond.

 
 
 

Creatief

helmond act 12.JPGOok in Asten en Mierlo vinden t.b.v. chronisch zieken, ouderen, gehandicapten en vereenzaamde mensen tal van activiteiten plaats. Denk hierbij aan allerlei vormen van brei- en haakwerk, het maken van stoffenspeelgoed, tafelkleden (ook op maat) en andere voorwerpen, maar ook het knutselen met papier en het maken van kaarten. De baten bij verkoop komen ten goede aan het werk van het Rode Kruis.

K​erstviering

helmond act 13.JPGRond de kerst organiseren wij in Helmond en Mierlo voor onze gasten een feestelijke ontvangst in de sfeer van warmte en geborgenheid.