Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Helmond Dit doen we

Dit doen we

Medische hulp

helmond act 1 x.jpgAanwezig bij grootschalige evenementen, zoals de Kennedymars, Marathon Eindhoven, Bavaria Open Air, gemeentelijke actviteiten en herdenkingen, carnavalsoptochten, regionale wielerrondes, truckersday, motorcross, bedevaarten en ziekendagen.

 
‚ÄčAangepast vervoer
helmond act 2.jpgVoor het vervoer van mindervalide personen met een rolstoel of liggend (ambulance) naar aangepaste vakantiebestemmingen zoals de Rode Kruis hotels en de vakantieboot  "Henri Dunant". 
 
 

Rampenbestrijding

helmond act 3.jpgHet Nederlandse Rode Kruis heeft o.a. tot taak om de vrijwillige nationale noodhulp te verzorgen. Goed opgeleide vrijwilligers kunnen eerste hulp verlenen, ondersteund door een mobiele medische hulppost. De verzorging bestaat uit EHBO, een stuk persoonlijke aandacht, of het bieden van onderdak en eten, al naar gelang van de individuele behoefte van de getroffenen op dat moment.
 

Blindensoos

helmond act 5.JPGOpvang van blinden en slechtzienden. Voor een gezellig spelletje of zomaar voor het sociale contact.
 

Dagopvang

helmond act 6.jpgOpvang van ouderen en hoogbejaarden, die in een maatschappelijk isolement dreigen te geraken. De opvang is in de vorm van informatie, ondersteuning, praten, spelletjes, kaarten, enz. Tussen de middag wordt er gezamenlijk een maaltijd genuttigd.

 
Vakantieprojecten
helmond act 7 x.jpgIedereen kent ons hotelschip de "Henri Dunant". Maar we beschikken ook over diverse vakantiehotels, gesitueerd op voormalige landgoederen, waar mensen die niet zelfstandig op pad kunnen, zoals chronisch zieken, ouderen, gehandicapten en vereenzaamde mensen, een fantastische vakantie kunnen doorbrengen met vele activiteiten en onder medische begeleiding.

Telefooncirkel

helmond act 8.jpgIn samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Helmond draaien er twee telefooncirkels, zowel voor thuiswonenden aar ook ter assistentie in verzorgingstehuizen. Deze cirkels hebben een alarmeringsfunctie maar zeker ook  een contactfunctie.
 

 
Maatschappelijke stages

helmond act 11.jpgVanuit de gedachte 'Samen leven kun je leren' heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen maatschappelijke stages in het leven geroepen. Doel van deze stages is dat jongeren een bijdrage leveren aan de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk. De afdeling Helmond is hierin ook actief samen met de Vrijwilligers Centrale Helmond.

 
 
 
Creatief

helmond act 12.JPGOok in Asten en Mierlo vinden t.b.v. chronisch zieken, ouderen, gehandicapten en vereenzaamde mensen tal van activiteiten plaats. Denk hierbij aan allerlei vormen van brei- en haakwerk, het maken van stoffenspeelgoed, tafelkleden (ook op maat) en andere voorwerpen, maar ook het knutselen met papier en het maken van kaarten. De baten bij verkoop komen ten goede aan het werk van het Rode Kruis.

K‚Äčerstviering

helmond act 13.JPGRond de kerst organiseren wij in Helmond en Mierlo voor onze gasten een feestelijke ontvangst in de sfeer van warmte en geborgenheid.