Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hellendoorn-Nijverdal Actueel Nieuws 50 jarig jubileum Annie Oudelaar en Egbert Hesselink
9 mei 2014 |

50 jarig jubileum Annie Oudelaar en Egbert Hesselink

​Annie Oudelaar (67) en Egbert Hesselink (74) vieren dit jaar beiden, dat ze zich al 50 jaar binnen het Rode Kruis inzetten voor de medemens.

Donderdagavond 8 mei schonk de afdeling uitbundig aandacht aan het dubbele jubileum. Het afdelingsbestuur haalde -met het treintje Bello- de jubilarissen en hun familie van huis, waarna ze in het centrum zeer zichtbaar en hoorbaar werden begroet door de andere vrijwilligers van de afdeling. In het Rode Kruisgebouw aan het Rembrandtplein volgden daarna vele lovende woorden in toespraken door de voorzitter van het Rode Kruis District Twente, mr. F.W. graaf van Hogendorp, de voorzitter van de afdeling, J. Jansen en wethouder J. Coes van de gemeente Hellendoorn. Natuurlijk waren er de oorkondes, de gespen met vijf kruisjes, bloemen en cadeaubonnen. Districtsvoorzitter Van Hogendorp had voor Egbert Hesselink echter nog een extra verrassing, namelijk de Rode Kruis Legpenning met inscriptie voor zijn bijzondere verdiensten. Annie Oudelaar kreeg voor haar langjarige bijzondere verdiensten deze Legpenning al eerder, namelijk in 2011.

Annie startte in 1964 in Almelo bij het Rode Kruis en Egbert in Ommen, maar beiden stapten een aantal jaren later, vanwege een verhuizing naar Nijverdal, over naar de Afdeling Hellendoorn-Nijverdal. Vrijwel vanaf het begin zijn Annie en Egbert vanuit het Rode Kruis altijd volop actief geweest als ehbo'er bij sportwedstrijden en andere evenementen. Annie heeft daarnaast al jaren een bestuursfunctie binnen de afdeling en coördineert de ehbo-inzet.

Bron: Hellendoorns Nieuwsblad