Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Heiloo Dit doen we Sociale Hulp Samen koken en samen eten

Samen koken en samen eten

Een vrijwilliger van Rode Kruis Heiloo gaat eenmaal per maand met een deelnemer thuis gezamenlijk koken en eten. Vooraf wordt het menu besproken en worden - eventueel samen - de nodige boodschappen gedaan. Een kopje koffie of thee kan de middag of avond dan afsluiten. Een vrijwilliger krijgt een budget voor de boodschappen.​

samen koken.jpg 

De deelnemer draagt hieraan zijn eigen aandeel bij. Tussen vrijwilliger en deelnemer kunnen afspraken worden gemaakt over het al dan niet gezamenlijk inkopen van het eten en het al dan niet mee-eten van de vrijwilliger bij de deelnemer. In geval de vrijwilliger mee-eet bij de deelnemer, vergoedt het Rode Kruis de kosten.

Voor wie?

Mensen, die om een of andere reden zorg nodig hebben, oud of ziek zijn, danwel een beperking hebben. De leeftijd is minder belangrijk en de deelnemer hoeft ook niet perse alleenwonend te zijn.

Door wie?

Een vrijwilliger van het Rode Kruis, die het leuk vindt om eenmaal per maand met een deelnemer te koken en te eten. Om tot een goede match te komen vindt eerst een intakegesprek plaats met beide partijen. Voordat de eerste kookafspraak wordt gemaakt, maken deelnemers en vrijwilligers kennis met elkaar.

De afdeling Heiloo van het Rode Kruis start binnenkort met dit project Eten&Ontmoeten en zoekt vrijwilligers. Ten eerste zoeken we vrijwilligers die willen koken bij andere mensen thuis en daarnaast zoeken we mensen, die graag zien dat voor hen gekookt wordt. Als u vrienden of familie in Heiloo heeft die behoefte hebben aan zorg op dit gebied, neem dan contact op met Rode Kruis afdeling Heiloo via heiloo@rodekruis.nl.