Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Heerhugowaard Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkel

Telefooncirkel

telefooncirkel.jpgDe telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt. 

Contact per telefoon

Elke dag twee telefoongesprekjes; gebeld worden en zelf iemand bellen. Even je verhaal kwijt kunnen, maar ook even laten weten dat het goed met je gaat, plus de zekerheid dat er iemand in actie komt als het onverhoopt niet goed gaat. Dat is het idee achter de telefooncirkels van het Rode Kruis. Noodsituaties komen in de praktijk gelukkig erg weinig voor. Meestal wordt de cirkel probleemloos doorgebeld en vinden de deelnemers het vooral gezellig. 

Hoe werkt het

De telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uiteraard uw eigen telefoonkost 

Slechthorenden

Voor slechthorenden is de telefooncirkel met vrij simpele ingrepen ook goed te gebruiken. Onder andere door een versterkertje te laten inbouwen om de bellen beter te verstaan en een lampje dat gaat knipperen als de bel gaat (veel ziektekostenverzekeraars vergoeden deze kosten).

Hoe kunt u zich aanmelden

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Lies Bosma, telefoonnummer 055-5413881 of etbosma@tele2.nl