Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Hattem-Wapenveld Actueel Nieuws Geweldig lustrumfeest gevierd
17 december 2014 |

Geweldig lustrumfeest gevierd

Oud-vrijwilligers, vrijwilligers, leden en diverse bestuurders kwamen zaterdag bijeen om het 70-jarig bestaan van het Rode Kruis Hattem-Wapenveld te vieren. Burgemeester Wiggers kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van een heus jubileumboek uit handen van vice-voorzitter Henderikus Cazemier (zie foto, gemaakt door Elly van de Wetering). Ook werd de bus getoond, voorzien van nieuwe striping en een heuse nieuwe lift.

In zijn toespraak schetste Henderikus Cazemier de historie van de hulpverlening in Hattem die al begon in 1870 met een eerste gift van goederen en geld aan een centraal comité 'ter verlening van hulp aan zieke en gewonde krijgslieden'. Later, in 1943, kwamen een aantal heeren bijeen in Hotel De Boer om de gevluchte westerlingen van voedsel en vervoer te voorzien. In 1944 werd het Rode Kruis officieel ingetekend bij de Kamer van Koophandel.

Burgemeester Wiggers herkende en verwoorde ook de betrokkenheid van Hattemers van oudsher om mensen in nood te helpen. Daarnaast is hij dankbaar en gerust gesteld dat het Rode Kruis in Hattem bij elk evenement de eerste hulp kan verlenen. Hij sprak deze dank ook namens de aanwezige wethouder Pierik uit Heerde uit, aangezien ook Wapenveld bediend wordt door deze afdeling.

De eerste 100 exemplaren zijn zaterdag uitgereikt aan alle aanwezigen en er zijn nog 100 exemplaren voor de vrije verkoop. Bij de Bruna is het 106 pagina's tellende boek vanaf deze week voor 17,50 te koop.