Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Harlingen Dit doen we

Dit doen we

Sociale hulp

                 
Contact maken en onderhouden is niet voor iedereen even makkelijk. Het Rode Kruis [afdelingsnaam] heeft verschillende mogelijkheden: huisbezoek, de telefooncirkel, bijzondere vakantie , [aanvullen]

Jeugd en Jongeren

Het Rode Kruis [afdelingsnaam] heeft verschillende projecten voor jongeren. Als scholier kun je je maatschappelijke stage doen bij ouderen. Voor jongeren "met of zonder"beperking is er een uitgaansgroep "Stappuh"en een Buddy project.

Hulpverlening bij evenementen

De EHBO-ers van het Rode Kruis [afdelingsnaam] zijn onmisbaar als hulpverlener bij tal van kleine en grote evenementen, zoals bij sport-evenementen tot en met uitstapjes met ouderen, [aanvullen].

Eerste hulp en EHBO opleidingen


Het Rode Kruis verzorgt EHBO-opleidingen voor geïnteresseerden. Soms zijn de opleidingen alleen toegankelijk voor Rode-Kruisvrijwilligers, soms kunnen ook deelnemers van buiten het Rode Kruis de cursussen volgen. Een voorbeeld is de afdeling [afdelingsnaam].​

Op zoek naar familie

Door oorlogen en rampen kunnen mensen elkaar zijn kwijtgeraakt. Vanwege persoonlijke of maatschappelijke redenen bent u een dierbare uit het oog verloren. Waar kunt u in dat geval terecht en wat doet het Rode Kruis?

 

Hulp bij rampen

 
Onze Noodhulpverlening is 24 uur per dag paraat. Onder alle omstandigheden verlenen wij direct hulp. Overal. Altijd.

Sociaal medisch vervoer

Wie langdurig ziek is, een rolstoel gebruikt, of liggend vervoerd moet worden, kan een beroep doen op het Rode Kruis. Het reisdoel kan heel verschillend zijn. In elke situatie, waarin iemand niet door anderen vervoerd kan worden, komen wij te hulp.