Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlemmermeer Wat kunt u doen Word Vrijwilliger

Word Vrijwilliger

Word vrijwilliger
Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Haarlemmermeer zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment meer dan 70 voor de diverse projecten en activiteiten en meer dan 250 collectanten voor de jaarlijkse collecte in juni. Zij verlenen hulp in de Haarlemmermeer.
Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg en welzijnsactiviteiten en door bevorderen van respect in de samenleving en door middel van noodhulp; de rampenhulpverlening en de Eerste Hulp inzetten bij grote evenementen.

Waarom wordt je vrijwilliger?
De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschillen per persoon; werkervaring opdoen, iets terug doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.
Wat kun je doen bij het Rode Kruis Haarlemmeer?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Rode Kruis Haarlemmeer. Hieronder een paar voorbeelden.
-    Helpen bij diverse activiteiten
-   Vakantiebegeleider op één van de vakanties
-    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
-    Rampenhulpverlener
 
Kijk voor het actuele aanbod van vacatures op de vacaturesite.
Vacatures:
Gedurende het hele jaar organiseren wij diverse activiteiten, bijvoorbeeld spelletjesmiddagen, bingomiddagen, bustochtjes, een boottocht, modeshows. Bij deze activiteiten zijn mensen nodig die de gasten van huis halen, en weer terugbrengen, de zaal klaar maken, gasten van drinken en eten voorzien, enz.
Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
De vrijwilliger verleent tijdens evenementen E.H.B.O.

Wil je graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Haarlemmermeer? 
Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking. Waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen.
 
Meer informatie
Wil jij vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Haarlemmermeer, bekijk dan een onze vacatures of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Neem daarvoor contact op met Helen Postema, 020-3451342  of per
e-mail HPostema@redcross.nl
 
Word ook vrijwilliger