Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlemmermeer Actueel Nieuws Voorjaarstochtjes Hoofddorp 2014
19 maart 2014 |

Voorjaarstochtjes Hoofddorp 2014

Verslag voorjaarstochtje Hoofddorp 2014

Keurig op tijd reden we iedere keer weg en we waren nog mensen aan het ophalen terwijl de mensen in de bus al genoten van de rit. Iets voor 10.00 uur reden we op de Kruisweg richting Heemstede. De meeste dagen was het droog, en soms kwam de zelfs nog even door. De sfeer was prima omdat we met allemaal hele gezellige en vrolijke mensen waren.

We keken naar de mooie huizen, de bomen die in bloei stonden en de bloembollenvelden die al in bloei stonden, de narcissen, krokussen en tulpen. Wat een kleurenpracht op de velden! 
We reden langs het prachtige hotel Duin en Kruidberg en vonden dat we daar wel een keer wilden overnachten en wilden genieten van een kopje koffie met gebak.

Een aantal mensen waren vroeger regelmatig in IJmuiden geweest en vonden het leuk om hierover te vertellen. De sluizen en de Hoogovens brachten veel herinneringen naar boven.
Via Beverwijk reden we richting Bakkum waar we in Restaurant Johanna's Hof heerlijk hebben geluncht.

Na de lunch reden we verder en we kwamen onder andere langs de mooie bossen en duinen van Bergen en Schoorl. Kasten van huizen zagen we, echt prachtig, maar niemand in de bus zou in zo een huis willen wonen.
Niet iedereen wist dat er plaatsnamen waren met vlotbrug erin, en inderdaad kwamen we ze tegen: St Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug.
Verder richting Akersloot waar we in restaurant Akersloot genoten van wat te drinken en een gebakje.

Daarna richting Hoofddorp, rond kwart voor vijf was iedereen weer thuis. Iedereen vond de route heel erg leuk, maar ook de informatie die werd voorgelezen!

‚Äč