Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlemmermeer Actueel Nieuws Haarlemmermeer brengt judobond op ideeën
30 maart 2017 |

Haarlemmermeer brengt judobond op ideeën

​​

Afgelopen december heeft een groep van acht EHBO-vrijwilligers zich ingezet tijdens het jaarlijkse judotoernooi in het sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Vier vrijwilligers aan weerszijden van de hal. En ze hebben het druk gehad. Judo is een contactsport, met alle gevolgen van dien; regelmatig moesten de hulpverleners in actie komen voor het behandelen van verstuikingen aan enkels en polsen, bloedneuzen en schaafwonden. 
Dat de inzet van de EHBO'ers tot grote tevredenheid is geweest, blijkt wel uit de lovende reacties achteraf. De organisatie van het toernooi was erg tevreden over hun kordate optreden en ook de slachtoffers zelf waren onder de indruk dat zij zo snel en adequaat werden geholpen. Arno Vaes, één van de hulpverleners, noemt zijn rol erg dankbaar; "De positieve reacties zijn voor ons een stimulans om nog een stapje extra te zetten."
Het EHBO-team van Haarlemmermeer bestaat uit een groep van zo'n 35 vrijwilligers. De onderlinge sfeer is goed. Het team werkt hard om zijn bekendheid binnen de evenementenhulpverlening te vergroten. Arno lachend: "En dat gaat goed. Zo goed zelfs, dat het VK in Den Haag zich begon af te vragen; wat gebeurt daar eigenlijk?".
Op dit moment zijn ze bezig met het opzetten van een 'bike-team'. Tijdens evenementen gaan de hulpverleners op hun speciale fietsen met EHBO-uitrusting naar de slachtoffers toe, zodat ze direct, ter plekke, hulp kunnen bieden. 
Net als bij andere afdelingen, worden de EHBO'ers van Haarlemmermeer ook ingezet bij evenementen buiten de regio, zoals bijvoorbeeld tijdens de marathon in Eindhoven. Arno: "Het Rode Kruis heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in uniformiteit, opleidingen en regelmatige toetsing van de EHBO-teams. Je merkt dat wij daarom een volwaardige partner zijn geworden voor zowel regionale als landelijke evenementen."  

Artikel delen?