Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlemmermeer Actueel Nieuws Dagje speelkasteel
2 december 2012 |

Dagje speelkasteel

Wij, 3 dagcentra voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap, waren aangenaam verrast, zo’n aanbod krijgen we niet vaak. Want het Rode Kruis organiseerde en verzorgde dat dagje Speelkasteel helemaal; van busvervoer tot aan een traktatie om mee naar huis te nemen. We hoefden die dag alleen maar klaar te staan. Omdat sommigen van onze kinderen persoonlijk begeleiding nodig hebben, had het Rode Kruis ook zelfs een grote groep vrijwilligers geregeld.


Bij binnenkomst in het Speelkasteel stonden er al tafels klaar met limonade en cakejes, een prettige en rustige start voor de kinderen. Daarna konden ze het Speelkasteel gaan ontdekken, al dan niet met een persoonlijke vrijwilliger. Menig vrijwilliger heb ik die dag een sprintje achter een snel kind aan zien trekken of in de toren van het Speelkasteel zien klimmen. Echt petje af voor hen, want deze doelgroep was voor de meeste vrijwilligers helemaal nieuw. Naast het klimmen en klauteren hebben de kinderen ook kunnen genieten van de clown die mooie ballonfiguren maakte en van de kinderdisco. Ook de gemotoriseerde scooters vielen in de smaak, een aantal kinderen hebben de begeleidsters verrast door zelf heel goed die scooters te kunnen besturen.Tijdens de goed verzorgde lunch, konden de kinderen weer even bijkomen. Daarna hebben we nog even gespeeld en was het alweer tijd om naar de dagcentra te gaan.
De kinderen en de begeleidsters hebben erg genoten van het goed georganiseerde dagje. Bij deze wil ik het Rode Kruis en alle vrijwilligers hartelijk bedanken, dit was een leuke dag die we ons nog lang zullen heugen.
Natasha
Davelaar,
Teamleidster
KDC de Zevenster