Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Wat kunt u doen Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Het Rode Kruis is ook aanwezig bij evenementen en sportwedstrijden. Daar verlenen wij de EHBO hulpverlening aan bezoekers en deelnemers. Bij rampen en calamiteiten doen gemeenten een beroep op onze speciaal opgeleide teams in het kader van de Rampenhulpverlening, zoals ondermeer opvang en verzorging. Om dit te kunnen doen hebben we vrijwilligers nodig. Mensen die een opleiding tot EHBO’er en eventueel vervolgopleidingen willen volgen. 

Wat zou u kunnen doen?

Sociale Hulp

Activiteiten van de Sociale Hulp zijn echt activiteiten waarbij u de mensen persoonlijk help. Lees hier verder voor een beschrijving van alle sociale activiteiten. 

Noodhulp Nationaal 

Hierbij gaat het om hulp aan al dan niet gewonde slachtoffers. Lees hier verder voor activiteiten op het medische vlak. 

Overige activiteiten 

Tot slot zijn er activiteiten waar u minder met mensen te maken heeft, maar die u ter ondersteuning van het Rode Kruis doet. Uiteenlopend van het collecteren om alle activiteiten te kunnen blijven financieren tot hand- en spandiensten in en om ons afdelingsgebouw.

 Lees hier verder voor de overige activiteiten.

Hoe kunt u zicht opgeven? 

Hebt u een activiteit gevonden, waarvoor u zich wilt inzetten? Dan kunt u zich opgeven via het antwoordformulier. Hierop kruist u simpelweg aan wat u wilt gaan doen en vervolgens verstuurt u het formulier naar:

 

 

Het Nederlandse Rode Kruis, district Haarlem en Omstreken                             

Antwoordnummer 1531

2000 WK Haarlem

 

 

Na ontvangst van het antwoordformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.