Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Dit doen we Eerste hulp

EHBO cursussen

​Wilt u weten wat u moet doen in noodsituaties en mensen helpen wanneer zij dit het hardst nodig hebben?  Volg dan een EHBO cursus bij het Rode Kruis Haarlem! 

Al onze cursussen worden gegeven door ervaren, gecertificeerde kaderinstructeurs. Het Rode Kruis Haarlem beschikt over een eigen cursuslocatie aan de Vergierdeweg 52 in Haarlem-Noord. 

Aanbod EHBO cursussen

Het Rode Kruis Haarlem biedt meerdere cursussen aan. Onderstaand treft u een overzicht aan van onze cursussen. Voor meer informatie over de cursus klikt u op de cursus waar uw interesse naar uit gaat. Bij vragen kunt u contact opnemen met 023-5411612. 

Inschrijven​

Geïnteresseerden kunnen zich op twee manieren aanmelden: 

  • Rechtstreeks bij ons, door te mailen naar info@rodekruishaarlem.nl, met daarin de gewenste cursus, volledige naam, adresgegevens, telefoonnummer en geboortedatum. 
  • Via www.shop.rodekruis.nl​​, door de gewenste cursus aan te klikken en op datum te zoeken naar de juiste cursus, gegeven door Rode Kruis Haarlem en Omstreken. ​

​Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een gehele of gedeeltelijke vergoeding van de kosten van een EHBO cursus. Meer informatie hierover is te vinden op www.shop.rodekruis.nl/vergoeding-zorgverzekering​

Eerste hulp verlenen voor het Rode Kruis
Geïnteresseerd in de mogelijkheid om uw opgedane kennis toe te passen in de praktijk? Dat kan ook​! Bij het Rode Kruis Haarlem en Omstreken werken we met gekwalificeerde en goed getrainde EHBO vrijwilligers. Deze eerste hulpverleners worden ingezet bij noodsituaties ​en bij evenementen in Haarlem en omgeving, van marathons tot concerten. Indien u succesvol de cursus EHBO Uitgebreid hebt afgerond, kunt u daar ook bij horen. U kunt zich na afronding aanmelden als vrijwilliger, dan maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. ​Lees meer over Evenementenhulpverlener worden: EHBO in de Praktijk​.

​​