Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Welkom Winkel in Haarlem voor vluchtelingen
5 oktober 2015 |

Welkom Winkel in Haarlem voor vluchtelingen

LET OP: INNAME KLEDING IS GESTOPT!!

In Haarlem worden vluchtelingen opgevangen in de Koepel. Het gaat om 400 mensen die getraumatiseerd zijn en ​vaak zonder bezittingen aankomen. Voor het inzamelen en uitgeven van kleding is op 23 september jl. door Rode Kruis Haarlem een Welkom Winkel geopend aan het Donkere Spaarne 32.

De inwoners van Haarlem en omgeving hebben de afgelopen weken ruim 200 m3 kleding naar de Welkom Winkel gebracht. Rode Kruis Haarlem verwacht meer dan genoeg kleding te hebben op dit moment om de huidige groep vluchtelingen in de Koepel goed van kleding te kunnen voorzien. De locaties die het Rode Kruis ter beschikking heeft, zijn niet toereikend om telkens nieuwe kleding te kunnen opvangen. Rode Kruis Haarlem richt zich nu op de uitgifte van kleding.

 

De overweldigende toestroom aan kleding en het besluit dat dezelfde groep vluchtelingen in de Koepel blijft tot Kerst zijn de redenen dat afdeling Rode Kruis Haarlem haar Welkom Winkel sluit voor inname van kleding. De winkel blijft wel open voor uitgifte aan de vluchtelingen in de Koepel.

Dagelijks komen groepen vluchtelingen met een voucher kleding passen en afhalen in de Welkom Winkel. Het uitsorteren op maat en soort gebeurt op diverse andere locaties. Vandaar uit wordt de winkel steeds van nieuwe uitgesorteerde kleding voorzien.

 

Financiële steun

Naast de inbreng van warme schone kleding, is ook financiële steun hard nodig. U kunt uw​ bijdrage overmaken via Giro 6868.   ​

 ​