Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Veel gestelde vragen vrijwilligers
20 november 2014 |

Veel gestelde vragen vrijwilligers

Beschikbaarheid

V: Ik woon buiten Haarlem en ik wil heel graag meehelpen tijdens de actieweek. Ik heb zelf een slaapplek geregeld voor de hele week. Kan ik er vanuit gaan dat ik ook de hele week wordt ingepland om mee te helpen?

A: Super leuk dat je zo enthousiast bent om ons te ondersteunen tijdens de actieweek. We proberen rekening te houden met iedereen zijn voorkeur, maar kunnen niets garanderen. Maar je bent natuurlijk altijd welkom om naar de Grote Markt te komen om de 3 DJ's te steunen.

V: Ik woon in Maastricht, dan is het zeker niet mogelijk om mee te helpen bij het Glazen Huis tijdens de actieweek?

A: Onze voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio, dit heeft er mee te maken dat het eind december slecht weer kan zijn waardoor transport lastig is (en wij alle vrijwilligers die zich aanmelden ook nodig hebben). Je kan je dus wel aanmelden en hoort in de 2de week van december of je ingeroosterd bent. Daarnaast is de minimaal leeftijd voor de meeste functies 21 jaar en ben je minimaal 2 shifts per functie beschikbaar.

V: Ik ben 15 jaar oud en een hele grote fan van de actie, waar kan ik me inschrijven om te helpen tijdens de actieweek?

A: Helaas ben je te jong om ons te helpen, wij hanteren een minimale leeftijd van 21 jaar voor de meeste functies en 18 jaar voor de callcenter seats tijdens de eindshow.

Faciliteiten

V: Ik kom vanuit Breda om een shift mee te helpen bij de brievenbus, waar kan ik mijn reiskosten declareren?

A: Het is niet mogelijk om je reiskosten te declareren. Wellicht heb je mensen in je omgeving die op dezelfde dag ook naar Haarlem gaan en kan je met hun meerijden om zo de kosten te delen.

V: Hoe kom ik in contact met andere vrijwilligers (bijv. voor samen reizen)

A: Voor de vrijwilligers die helpen in de actieweek wordt een Facebook pagina aangemaakt, waar je in contact kan komen met andere vrijwilligers.

V: Ik kom uit Goes en wil 2 dagen in Haarlem jullie ondersteunen, regelen jullie ook een slaapplek voor mij?

A: Wij regelen geen slaapplek voor je.  Wij raden je aan om zelf in de buurt van Haarlem een slaapplek te zoeken, vaak hebben B&B en lokale hotels nog beschikbaarheid, of kan je bij Huize Haarlem beschikbaarheid zoeken.

V: Moet ik zelf mijn eigen lunch regelen tijdens de dagen dat ik kom helpen?

A: Dat is niet nodig, wij zorgen gedurende de dag voor brood o.i.d. en drinken. Wanneer je 's avond tussen 18:00 – 20:00 uur een dienst mee helpt dan zorgen wij voor jouw avondeten.

V: Kan ik de kosten van mijn eten en drinken ook declareren?
A: Nee, je kunt je kosten niet declareren. Wij zorgen gedurende de dag voor brood o.i.d. en drinken. Wanneer je 's avond tussen 18:00 – 20:00 uur een dienst mee helpt dan krijg je avondeten.

Werkzaamheden

V: Er zijn verschillende functies waarbij ik kan helpen, kan ik hierover mee informatie ontvangen?

A: Op de website (www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem) kan je de functieprofielen eind november lezen.

V: Ik wil heel graag bij de brievenbus staan tijdens de actieweek. Kan dat?

A: Wanneer de functieprofielen gereed zijn, kan je je inschrijven op een functie en tijd. We proberen rekening te houden met iedereen zijn voorkeur, maar kunnen niets garanderen. De voorwaarden is wel dat je minimaal 21 jaar bent en onze voorkeur gaat uit naar mensen uit de regio.

V: Ik heb vorig jaar ook geholpen tijdens de actieweek, betekent dat dat ik nu weer mag helpen/dezelfde functie?
A: Leuk dat je ons weer wilt ondersteunen tijdens de actieweek. Omdat je vorig jaar hebt geholpen ontvang je automatisch een mail over de beschikbare functies. Let wel op, dat net als vorig jaar onze voorkeur weer uitgaat naar mensen uit de regio.

V: Hoe weet ik wat mijn werkzaamheden zijn tijdens de actieweek?

A: Je ontvang voor de actieweek een draaiboek waarin beschreven staat wat jouw werkzaamheden inhouden, in het draaiboek kan je ook lezen waar je je moet melden voordat je dienst start. Daarnaast is er in de week voor de actieweek (datum wordt nog bepaald) een briefing op locatie.

V: Ik wil graag samen met een vriendin dezelfde diensten draaien, is dat mogelijk?
A: We proberen rekening te houden met iedereen zijn voorkeur, maar kunnen niets garanderen. Verstandig is dat je vriend(in) zich voor dezelfde dienst inschrijft en dat jullie in je aanmelding kenbaar maken dat jullie dezelfde dienst willen draaien.  

V: Wat zijn de werktijden die jullie hanteren?

A: Er zijn verschillende functies met verschillende tijden. Houd de website www.rodekruis.nl/afdeling/haarlem in de gaten voor meer informatie.

V: Als ik jullie kom helpen, kan ik dan tijdens de actieweek ook in het Glazen Huis?

A: Het is niet mogelijk om in het Glazen Huis te komen tijdens de actieweek.

V: Wat als ik niet bij de briefing op locatie aanwezig kan zijn?

A: Geen probleem, je ontvangt een draaiboek in de week voor de actieweek waar alle informatie instaat die je nodig hebt. Heb je daarna nog vragen dan kan je contact opnemen met 3FM@redcross.nl