Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Scootmobielrijders gezocht voor duintocht
29 april 2014 |

Scootmobielrijders gezocht voor duintocht

​Het belooft weer een gezellige dag te worden, waar scootmobielrijders ervaring op kunnen doen met het rijden van een langere tocht door een prachtige omgeving en in contact komen met andere mensen.

Scootmobieltraining

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken biedt ruim voor de tourrit de mogelijkheid een training bij te wonen. Tijdens de training kunnen scootmobielrijders onder begeleiding oefenen in het achteruitrijden, bochten nemen, om obstakels heen rijden en een heuvel op en af rijden.  

Sponsors en BN'ers werken mee
In samenwerking met sponsors wordt gezorgd voor een lunch, versnaperingen en entertainment. Gestart wordt vanaf de Tetterodehal in Overveen. Met de Biosgroep worden afspraken gemaakt om het vervoer van huis naar de hal en terug naar huis in goede banen te leiden. 's Morgens wordt een mooie route gereden door de duinen. In de Tetterodehal wordt de lunch geserveerd, waarna het tweede deel van de tocht door Bloemendaal gaat. Tot slot worden de deelnemers feestelijk binnengehaald op de IJsbaan Haarlem, alwaar het evenement officieel wordt afgesloten.

Inschrijven
Personen uit Zuid-Kennemerland die in het bezit zijn van een scootmobiel, met een snelheid van ten minste 12 km/u en een actieradius van tenminste 30 km, kunnen zich inschrijven. Inschrijving kan per mail naar info@rodekruishaarlem.nl, telefonisch via 023-5411612 (ma-do) of download hier het inschrijfformulier. Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Bij meer dan 250 deelnemers worden geïnteresseerde scootmobielrijders op een wachtlijst geplaatst. Aan de dag zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Wel worden deelnemers gevraagd zich voor deze rit te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven. 

Personen die zich al aangemeld hebben hoeven niet te reageren; details over de tocht worden na inschrijving verstuurd.

Extra sponsors /donateurs gezocht
Het Haarlemse Rode Kruis en de Lionsclub Haarlem over den Duin zijn op dit moment nog op zoek naar extra sponsors of personen die bij willen dragen, om het evenement op 30 augustus verder luister bij te zetten. Diverse opties zijn mogelijk. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het Rode Kruis of de Lionsclub Haarlem over den Duin, via mail info@rodekruishaarlem.nl of haarlem.overdenduin@lions.nl .