Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Scootmobielers halen geen wereldrecord; maar zijn wel houder van het nationale record
3 september 2013 |

Scootmobielers halen geen wereldrecord; maar zijn wel houder van het nationale record

Zaterdag 31 augustus jl. was het een drukte van belang op het parkeerterrein van MSD in de Waarderpolder. Het terrein was ter beschikking gesteld voor de start en finish van het Scootmobielevenement dat het Rode Kruis Haarlem en Omstreken in samenwerking met de Lions Over den Duin aanbood aan scootmobielgebruikers in de regio. Sponsoren maakten de organisatie van deze dag mogelijk.

 

Met draaiorgelmuziek, koffie of thee en een heerlijke bonbon werden de deelnemers verwelkomd. De deelnemerskaarten ingenomen en de presentielijst afgetekend. Helaas minder deelnemers dan aangemeld; wellicht waren de donkere wolken die boven Haarlem hingen er de oorzaak van dat 27 scootmobielers niet aan de start verschenen. Jammer, want daardoor werd het wereldrecord, dat staat op 159 deelnemers, niet gehaald.

 

Vanaf MSD reed de stoet over fietspaden naar de start van de recordpoging. Twee notarissen en twee secondanten stonden aan de start en finish klaar met tellers. De video’s gericht op de deelnemers. Uiteindelijk passeerden 146 scootmobielrijders de startlijn en 144 de finishlijn. Twee deelnemers stranden met een defecte scootmobiel.

 

Het was een schitterend gezicht, het grote lint van scootmobielrijders die door het mooie natuurgebied van Spaarnwoude naar Snowplanet reden voor de lunch. Bij de lunchlocatie stond Jong Damiate klaar om de stoet muzikaal in te halen. Gespeeld werd tot alle deelnemers geparkeerd waren.

 

Na een goed verzorgde lunch reden de deelnemers over de fietspaden weer terug naar het MSD terrein. Nog een spectaculair stukje door Spaarndam, waar na een haakse bocht een steile afgang vanaf de dijk volgde. Gelukkig hielden de deelnemers zich aan de instructies en nam iedereen veilig de “afdaling”. 

 

Op de finishlocatie speelde het Haarlems Straatorkest. Irene Moors, de burgemeester van Haarlem, sponsoren en familie, waaronder kinderen en kleinkinderen, met en zonder bloemen, haalden applaudisserend de deelnemers in. Na een rit van 28 kilometer een drankje, voorzien van bitterballen en nootjes volgde een afwisselende afsluiting van het scootmobielevenement, gepresenteerd door Irene Moors.  De burgemeester reikte de prijzen uit voor de mooist versierde scootmobiel en maakte het door deelnemers bijeengebrachte sponsorgeld bekend. Een cheque van € 3.173,30 werd overhandigd aan Irene Garthoff, directeur van het Haarlemse Rode Kruis, die aangaf het geld te besteden aan activiteiten voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken.

 

Na het gezamenlijk zingen van het speciaal door Leny van Schaik geschreven scootmobiellied, enkele speeches en een optreden van het Haarlems Straatrorkest, vertrokken de deelnemers moe van deze lange dag, huiswaarts. Bij het afscheid werd gevraagd om een vervolg van deze dag en daar wil het Haarlemse Rode Kruis zeker gehoor aan geven.