Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Rode Kruis opent Welkom Winkel in Haarlem
28 september 2015 |

Rode Kruis opent Welkom Winkel in Haarlem

​​​​​​​​​​Vandaag, 23 september 2015,  opent het Rode Kruis haar Welkom Winkel aan Donkere Spaarne 32, Haarlem. In deze winkel kunnen de inwoners van Haarlem die de vluchtelingen in de Koepel graag willen helpen hun spullen inbrengen. Het gaat hierbij vooral om schone en gewassen winterkleding en goede schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Het Rode Kruis heeft ruim voldoende knuffels en ook levensmiddelen hebben we op dit moment niet nodig.

Bereikbaarheid

De openingstijden van de winkel zijn woensdag t/m zaterdag van 13.00u tot 16.00u en donderdagavond van 18:00u tot 20.00u. Voor de verkeersveiligheid rondom Donkere Spaarne 32 is dubbel parkeren tijdens het afgeven van kleding niet toegestaan. Het inbrengen van kleding per fiets wordt aangeraden. 

De rol van COA

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) regelt bed, bad en brood voor de vluchtelingen. Het Nederlandse publiek wil heel graag helpen en geeft veel spullen, maar het COA kan het niet alleen bolwerken en heeft daarom het Rode Kruis gevraagd het aanbod en de uitgifte van spullen te coördineren. De vluchtelingen ontvangen in De Koepel een ticket waarmee ze naar de Welkom Winkel kunnen. 

​De hulp van het Rode Kruis

Vluchtelingen komen aan zonder bezittingen en zijn na een heftige reis vaak getraumatiseerd. Hulp voor deze mensen is hard nodig. Daarom roept het Rode Kruis iedereen op om in actie te komen voor deze mensen in nood. De organisatie vindt het hartverwarmend dat het Nederlandse publiek meeleeft met vluchtelingen, maar benadrukt dat een financiële bijdrage vaak effectiever is dan het leveren van goederen. Ze roept daarom de Nederlanders ook op de vluchtelingen vooral financieel te ondersteunen op Giro 6868. 
 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn ook hard nodig. Op de site www.hulpvoorvluchtelingen.nl staan diverse vacatures gepubliceerd. 

 ​
foto welkom winkel