Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Inname kleding Rode Kruis Welkom Winkel stopt door groot succes
5 oktober 2015 |

Inname kleding Rode Kruis Welkom Winkel stopt door groot succes

​De inwoners van Haarlem en omgeving hebben ruim 200 m3 kleding naar de Welkom Winkel van het Rode Kruis Haarlem gebracht. Deze overweldigende toestroom aan kleding en het besluit dat dezelfde groep vluchtelingen in de Koepel blijft tot Kerst zijn de redenen dat afdeling Rode Kruis Haarlem haar Welkom Winkel sluit voor inname van kleding. De winkel blijft wel open voor uitgifte aan de vluchtelingen in de Koepel.

Vanaf vrijdag jl. komen dagelijks groepen vluchtelingen met een voucher kleding passen en afhalen in de Welkom Winkel. Het uitsorteren op maat en soort gebeurt op diverse andere locaties. Vandaar uit wordt de winkel steeds van nieuwe uitgesorteerde kleding voorzien. 

 

Rode Kruis Haarlem verwacht meer dan genoeg kleding te hebben op dit moment om de huidige groep vluchtelingen in de Koepel goed van kleding te kunnen voorzien. De locaties die het Rode Kruis ter beschikking heeft, zijn niet toereikend om telkens nieuwe kleding te kunnen opvangen. Rode Kruis Haarlem richt zich nu op de uitgifte van kleding.

 

Rode Kruis Haarlem is de inwoners en het bedrijfsleven van Haarlem en omgeving bijzonder dankbaar voor de enorme toevoer van mooie kleding, schoenen en donaties. De komende maanden zal het duidelijk worden hoe lang de vluchtelingen blijven en/of er nieuwe groepen vluchtelingen worden geplaatst in de Koepel of elders in Haarlem. Het besluit de Welkom Winkel weer open te stellen voor inname van kleding hangt daarvan af.