Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Het Rode Kruis Haarlem zoekt per direct een vrijwillige assistent collectecoördinator
25 januari 2016 |

Het Rode Kruis Haarlem zoekt per direct een vrijwillige assistent collectecoördinator

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het Rode Kruis Haarlem en Omstreken is een organisatie met 200 vrijwilligers (en drie beroepskrachten) die sociale hulp bieden aan ouderen en mensen met een beperking,  eerste hulp verlenen bij noodsituaties en evenementen, EHBO trainingen verzorgen en praktische ondersteuning bieden aan vluchtelingen die in Haarlem worden opgevangen. Het Rode Kruis Haarlem is per direct op zoek naar een enthousiaste en accurate:
 

Assistent Collectecoördinator/Fondsenwerver

Wat ga je doen
Samen met de collectecoördinator van Haarlem organiseer je de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis Haarlem. Dit jaar zal de collecte plaatsvinden in de week van 19 - 25 juni 2016. Je helpt bij het opzetten de lokale collecteorganisatie, het informeren van wijkcoördinatoren en collectanten en het organiseren van ondersteunende PR activiteiten. Verder help je bij diverse logistieke werkzaamheden en hou je tijdens de collecteweek toezicht op de uitvoering van de collecte.

Wij zoeken een vrijwilliger m/v die: 

  • ± 4 uur per week beschikbaar is (van januari t/m juni)
  • sterke sociale vaardigheden heeft en goed is in het motiveren en enthousiasmeren van van mensen
  • goed kan organiseren en coördineren
  • accuraat is in de digitale verwerking en bewaking van o.a. contactgegevens en collecteroutes
  • beschikt over de nodige computervaardigheden en gemakkelijk contact legt via telefoon en e-mail

Wij bieden
Een uitdagende en verantwoordelijke vrijwilligersfunctie waarbij je verschillende werkzaamheden uitvoert en heel direct in contact staat met collectanten en wijkcoördinatoren van het Rode Kruis. Je zorgt dat deze vrijwilligers hun werk goed kunnen doen en levert op die manier een hele belangrijke bijdrage aan het werk van het Rode Kruis Haarlem. Je doet veel ervaring op met lokale fondswerving en leert tegelijkertijd het werk van het Rode Kruis beter kennen. Je wordt begeleid door een ervaren beroepskracht die je de kneepjes van het vak zal bijbrengen.
 

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan uiterlijk 1 februari 2016 een korte motivatie en CV naar info@rodekruishaarlem.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw R. Rossi, tel. 023-5411612 (bereikbaar ma t/m vrijdag van 10-12 uur).