Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Haarlemse Rode Kruis organiseert kerstfeest voor thuiswonende ouderen
12 september 2013 |

Haarlemse Rode Kruis organiseert kerstfeest voor thuiswonende ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds financiert deze jaarlijkse diners om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Ruim 420.000 ouderen vieren de feestdagen niet, de helft van hen krijgt tijdens deze dagen helemaal geen bezoek en voelen zich in deze tijd extra eenzaam.

De kerstdiners bieden gezelligheid tijdens de dagen waarin een grote groep ouderen zich extra eenzaam voelt en zorgen ook voor meer langdurige contacten. Tijdens de diners leren mensen anderen kennen waar zij ook op andere momenten in het jaar contact mee kunnen hebben. Zo leiden de kerstdiners ook op langere termijn tot minder eenzaamheid.

De organisatie van het kerstdiner in Haarlem wordt mogelijk gemaakt door de inzet van het Haarlemse Rode Kruis en haar vrijwilligers. Van der Valk sponsort een groot deel van de kosten en leden van serviceclub Lions verzorgen zo veel mogelijk het vervoer van de ouderen.  

Deelnemers, wonend in Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Bloemendaal of Zandvoort krijgen een driegangen kerstdiner aangeboden. Tussen de gangen door worden de gasten onthaald op muzikale intermezzo’s.  

Thuiswonende ouderen in de leeftijd vanaf 70 jaar, die de kerstdagen veelal alleen doorbrengen, kunnen zich telefonisch aanmelden bij het Rode Kruis Haarlem en Omstreken, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Na aanmelding sturen wij u een inschrijfformulier toe, waarop u naast naam en adresgegevens kunt aangeven waarom juist u in aanmerking wilt komen voor het kerstdiner. Personen die eenzame ouderen kennen, kunnen de  perso(on)en opgeven bij het Haarlemse Rode Kruis. 

Het Haarlemse Rode Kruis kan maximaal 70 personen uitnodigen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal een selectie moeten worden gemaakt. Definitieve uitnodigingen worden begin december verstuurd.   

Aanmelden kan telefonisch 023-5411612, schriftelijk: Rode Kruis Haarlem en Omstreken, Vergierdeweg 52, 2025 TK Haarlem, d.m.v. het inschrijfformulier of per mail: info@rodekruishaarlem.nl.