Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haarlem Actueel Nieuws Scootmobiel lustrumtocht 31 augustus
22 juli 2013 |

 Scootmobiel lustrumtocht 31 augustus

Het Haarlemse Rode Kruis en de Lionsclub Haarlem over den Duin zijn op zoek naar ten minste 160 scootmobielrijders, die op zaterdag 31 augustus 2013 willen meedoen aan een toertocht van ca. 20 km door recreatiegebied Spaarnwoude.  Het Rode Kruis bestaat dit jaar 145 jaar en wil met een gezellig dagje uit  voor mensen die gebruik maken van een scootmobiel een poging doen om in het Guinness Book of Records te komen. Hiervoor moet het Canadese record van 159 deelnemers worden verbroken.

Voor de deelnemers belooft het een vrolijk dagje uit te worden, waarbij ze in contact komen met andere scootmobielrijders en ervaring op kunnen doen met het rijden van een langere tocht door een prachtige omgeving. Het Rode Kruis zorgt voor voldoende vrijwilligers, waaronder EHBO'ers, die voor begeleiding zorgen. IMG_3818.jpg

Sponsors en BN'ers werken mee
In samenwerking met sponsors wordt gezorgd voor een lunch, versnaperingen en entertainment. De 'scootmobiele brigade' wordt bij binnenkomst ontvangen door Irene Moors en de burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders. Farmaceutisch bedrijf MSD en partner Johnson Controls stellen voor de toertocht de parkeerplaats van MSD met elektrische voorzieningen beschikbaar. Hier verzamelen de deelnemers 's morgens en worden ze 's middags weer binnengehaald.

Inschrijven
Personen uit Zuid-Kennemerland die in het bezit zijn van een scootmobiel die ten minste 12 km/u kan, kunnen zich inschrijven. Inschrijving kan via een mail naar info@rodekruishaarlem.nl of telefonisch via 023-5411610 (ma-do). Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. Bij meer dan 200 deelnemers worden geïnteresseerde scootmobielrijders op een wachtlijst geplaatst. Aan de dag zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Wel worden deelnemers gevraagd zich voor deze rit te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven. De opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis Haarlem en Omstreken. 

Personen die zich al aangemeld hebben hoeven niet te reageren; details over de tocht worden binnenkort verstuurd.

Extra sponsors /donateurs gezocht
Het Haarlemse Rode Kruis en de Lionsclub Haarlem over den Duin zijn op dit moment nog op zoek naar extra sponsors of personen die bij willen dragen, om het evenement op 31 augustus verder luister bij te zetten. Diverse opties zijn mogelijk. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het Rode Kruis of de Lionsclub Haarlem over den Duin, via mail info@rodekruishaarlem.nl of haarlem.overdenduin@lions.nl .