Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haaksbergen Eerste hulpverlener (m/v, vrijwillig)

Eerste hulpverlener (m/v, vrijwillig)

​​​​​​​640x220 zonder button.jpgHet Rode Kruis is per direct op zoek naar vrijwillige EHBO'ers. Wil jij als EHBO'er betrokken zijn bij evenementen of de opvang van vluchte​lingen? Meld je dan nu aan!

Artikel delen?

Het evenementenseizoen staat weer voor de deur en hebben we veel vrijwilligers nodig voor de EHBO-posten. Het Rode Kruis ondersteunt ook het COA met EHBO-posten op opvanglocaties voor vluchtelingen.

Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team EHBO'ers. Van flauwte tot hersenschudding, van kneuzing tot drugsgebruik. Alles kun je tegenkomen als hulpverlener. Ons team van goed opgeleide en getrainde hulpverleners is in staat om bij een grote diversiteit aan letsels eerste hulp te verlenen. Door je aan te sluiten bij dit team doe je veel praktijkervaring op. Daarnaast leer je om het hoofd koel te houden in risicosituaties en goed samen te werken met andere hulpdiensten.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Je hebt een geldig EHBO- of reanimatiecertificaat of bent bereid deze te halen
  • Je bent bereid om je in te zetten voor eerste hulpverlening van het Rode Kruis
  • Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen
  • Je bent iemand die direct in actie komt als er iets gebeurt en niet bang om verantwoordelijkheid te nemen
  • Je kunt goed luisteren en reageren op behoeften van slachtoffers
  • Je bent een echte teamspeler, flexibel en sterk in communiceren
  • Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing werken

Wij bieden

Als Eerste Hulpverlener verricht je zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. En dat terwijl je aanwezig bent bij allerlei bijzondere, grote, of juist kleine inzetten binnen en -  indien je dit wilt​ -  buiten je eigen gemeente of regio. Het Rode Kruis verzorgt opleidingen en trainingen en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen. Bovendien bieden we de mogelijkheid om je EHBO-diploma geldig te houden en je kennis bij te houden tijdens onze lessen. ​Tijdens het uitvoeren van je taak word je voorzien van Rode Kruis materialen en kleding, en ben je via het Rode Kruis verzekerd.

Meer informatie of reageren op deze functie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@rodekruishaaksbergen.nl of stuur een bericht via Facebook.​