Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Haaksbergen Actueel Nieuws 3FM Serious Request - Hands Off Our Girls
30 november 2014 |

3FM Serious Request - Hands Off Our Girls

​​​​​

Van 18 tot en met 24 december 2014 organiseert 3FM voor de elfde keer de nationale inzamelingsactie 3FM Serious Request voor een stille ramp in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis. 

Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld: een stille ramp die miljoenen meisjes en vrouw beschadigt.

Omdat het Rode Kruis één van de weinige organisatie is die hulp kan bieden in conflictgebieden en omdat seksueel geweld in die gebieden vaker voorkomt, concentreert de hulp zich expliciet op de conflictgebieden. Als wereldwijde organisatie met miljoenen vrijwilligers weet het Rode Kruis hoe zij meisjes en vrouwen - maar ook mannen en jongens die slachtoffer zijn geworden - het beste kan bereiken. De vrijwilligers van het Rode Kruis wonen en werken in de lokale gemeenschappen. Zij spreken de taal en kennen de gebruiken.


Het glazen huis

Jaarlijks sluiten drie dj's van 3FM zich in de week voor Kerst op in een glazen studio in het centrum van een grote stad ergens in Nederland. Dit jaar zijn het Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg. De dj's eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Ze zijn non-stop te volgen vanuit het Glazen Huis en roepen zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het goede doel. Bijvoorbeeld door tegen betaling een plaat aan te vragen, of door zelf een actie op touw te zetten.


Wat kun jij doen voor 3FM Serious Request?

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december 2014 op de Grote Markt in Haarlem. Kom ook in actie voor 3FM Serious Request en zet je in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Je kunt op allerlei manieren helpen, alleen of samen met je vereniging, school of bedrijf. Vraag een plaat aan, doneer direct een geldbedrag of verzin zelf een leuke actie om geld in te zamelen. Je kunt bijvoorbeeld een sponsorloop organiseren, koekjes bakken of met je hele school of bedrijf een actie opzetten.

Kijk voor meer informatie en aanmelding van je actie opwww.3fm.nl/kominactie.​