Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Wat kunt u doen Taalcoach worden

Taalcoach worden

In het district Groningen is in het kader van de zelfredzaamheid het taalcoachproject ontstaan. Een taalcoach is een vrijwilliger die een inburgeraar helpt met het leren van de Nederlandse taal en het leven in Nederland. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen. De vrijwillige taalcoach en de inburgeraar vormen samen een taalkoppel. Iedereen kan taalcoach zijn; student, gepensioneerde, oppasmoeder, etcetera. Taalcoach worden is niet alleen interessant voor Nederlanders. Vooral mensen die zélf ook de Nederlandse taal hebben moeten leren, kunnen zich goed verplaatsen in de belevingswereld van mensen die de taal nog niet zo goed spreken.

Wat doet een taalcoach?
Een taalcoach en een inburgeraar bepalen na hun intakegesprekken zelf hun activiteiten als taalkoppel. Dit kan variëren van een bezoek aan een museum of bibliotheek tot samen naar het gemeentehuis gaan om iets af te handelen.  Een taalkoppel ziet elkaar 1 of 2 maal per week over een tijdsduur van ongeveer 6 tot 12 maanden om zo'n 2 á 3 uur per week of evt. elke 2 weken samen met elkaar te praten.

Taalcoach zijn is leuk en leerzaam. Je ziet Nederland eens door andermans ogen. Bovendien draag je zo bij aan een betere samenleving.

Hoe kun je taalcoach worden?

Bent u inburgeraar en wilt u graag wat meer hulp om Nederlands en Nederland beter te leren kennen, of bent u die coach die een inburgeraar verder wegwijs wil maken, dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden door contact op te nemen met;

Yakub Behruz - Hoofdcoördinator Diversiteit regio Groningen

Email: ybehruz@redcross.nl
Telefoonnrs: 050-5371993 of mobiel 06-47007546.

De Nederlandse taal verbindt ons allemaal!