Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Wat kunt u doen

Wat kunt u doen?

EHBO Rode Kruis diploma halen

Altijd al gezocht naar een manier om uw kennis van EHBO te vergroten en u in te zetten voor de medemens? Dan is dit een uitgelezen kans.
Het Rode Kruis biedt u de mogelijkheid om een EHBO Rode Kruis diploma te halen èn daarmee vrijwilligerswerk te gaan doen.
Informeer naar de mogelijkheden via groningen@redcross.nl

 

Wordt vrijwilliger

 
Vrijwilliger zijn is leuk werk en ontzettend hard nodig. Er zijn eigenlijk altijd wel vacatures voor een leuke vrijwilligers-job of klus. Kijk eens rond op deze site of u iets tegenkomt, of neem contact op met het districtskantoor in Groningen via tel.nr: 050-5751999 of per email: groningen@redcross.nl 

Help collecteren als Collectant tijdens de Nationale Collecteweek

Al met een paar uurtjes tijd kunt u iets doen voor het goede doel; namelijk als collectant. Ieder jaar in de maand juni is de Nationale Collecteweek van het Rode Kruis. Het kost u slechts een middag of een avond om in uw buurt een aantal huizen bij langs te gaan. Een kleine moeite voor een groot plezier. Meldt u aan via het districtskantoor in Groningen via tel.nr: 050-5751999 of per email: groningen@redcross.nl  

Hulp van bedrijven

Bedrijven kunnen ons op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld door hun goodwill en expertise beschikbaar te stellen en onze vrijwilligers te leren hoe ze zaken aan kunnen pakken. En wat te denken van Maatschappelijk Verantwoord (duurzaam) Ondernemen. 
Wilt u de mogelijkheden eens bespreken, neem dan contact op met  het districtskantoor in Groningen via tel.nr: 050-5751999 of per email: groningen@redcross.nl  

Wordt donateur

U kunt veel doen voor het Rode Kruis. Zo kunt u donateur worden, maar daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook schenken met belastingvoordeel of een fonds oprichten op naam.

Schenken via uw testament

Een bedrag nalaten aan een goed doel, na uw overlijden? Steeds meer mensen ontdekken deze mogelijkheid. Bovendien is het belastingtechnisch voordelig.

Taalcoach

Veel inburgeraars staan na hun inburgeringscursus nog wat onwennig in het Nederlandse leven. Als Taalcoach kun jij meehelpen om hen zelfredzaam te maken.

 

Word ook vrijwilliger