Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Fondsenwerving

Fondsenwerving

Om ons hulpverlenende werk te kunnen uitvoeren zijn vrijwilligers nodig, maar ook geld. Er zijn verschillende bronnen waar het Rode Kruis geld vandaan kan halen, zoals de Rode Kruis collectebus en donateurswerving.

Onze wervers gaan regelmatig op pad om donateurs te werven voor het Rode Kruis. Wist u overigens dat:

  • De wervers er hoe dan ook herkenbaar Rode Kruis uitzien.
  • Onze wervers altijd een ID bij zich moeten hebben.
  • Er normaliter nooit om geld gevraagd wordt bij het inschrijven van donateurs.
  • Er in de meeste gemeenten geen vergunning nodig is voor het inschrijven van donateurs, in tegenstelling tot het collecteren met een collectebus.

Heeft u nog vragen over onze wervers of werving in het algemeen? Neem dan gerust  tijdens kantooruren contact op met de landelijke Rode Kruis collega's van Contact & Administratie via tel.nr: 070-44 55 678 of per email: service@redcross.nl

Elk jaar medio juni zal de huis-aan-huis collecteweek plaatsvinden in het Rode Kruis District Groningen.

Voor de gemeente Groningen en Haren kunt u zich ook aanmelden als collectant en wellicht zijn we nog op zoek naar een wijkcoƶrdinator en een rayoncoƶrdinator. U kunt voor meer info en aanmelding bellen naar ons tel.nr:050 3122445 of stuur een email naar: groningenharen@redcross.nl

Er zal ook regelmatig actief aan donateurswerving op straat en nabij winkelcentra worden gedaan in het District Groningen.