Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Dit zijn we Taalcoachproject en Studentendesk/HOR

Taalcoachproject en Studentendesk/HOR

 
TAALCOACH PROJECT
Al sinds 2010 is het Taalcoach project actief in Groningen. Vrijwilligers zijn of worden opgeleid om een medelander, in het Nederlands, door de dagelijkse gang van zaken te leiden. Dat kan zijn door met iemand papieren in te vullen of naar de winkel of het postkantoor te gaan. Wil jij ook taalcoach worden of een taalcoach hebben om je te helpen met de Nederlandse taal, of ben jij afkomstig uit een ander land en wil je vrijwilligerswerk doen voor het Rode Kruis, neem dan contact op met dhr. Yakub Behruz via telnr. 050-5751993 of stuur voor meer informatie een email naar ybehruz@redcross.nl 
Als coördinator Diversiteit onderhoudt dhr. Yakub Behruz ook contacten met verenigingen en organisaties van uit het buitenland afkomstige mensen. De bedoeling van deze contacten is om mensen te informeren en te betrekken bij het lokale Rode Kruis. 
 
District Groningen: Sterk (s)Taaltje Zelfredzaamheid: 
Het bestaande Taalcoach-project in een nieuw jasje is het idee van district Groningen. Een coach en inburgeraars komen maximaal ongeveer 6 tot 12 maanden bij elkaar waarbij de taalcoach de inburgeraar helpt om de Nederlandse taal te leren. In een noodsituatie is het interpreteren van de informatie vaak van levensbelang. Het doel is de inburgeraar voor te bereiden zelfstandig te kunnen handelen na het waarnemen van risico’s of tijdens een noodsituatie. Dit doen zij door de te behandelen thema’s aan te sluiten op noodsituaties én door alle inburgeraars deel te laten nemen aan de workshop Risico’s in en om het huis.
Een sterk (s)taaltje Zelfredzaamheid!
 
STUDENTENDESK GRONINGEN/HOR
Wil jij op een leuke manier wat betekenen voor anderen? Dat kan met de Studentendesk van het Rode Kruis! Het bestuur van de studentendesk bestaat uit studenten en heeft als doel studenten en andere jongeren te betrekken bij vrijwilligerswerk. Dat doen we op een manier die studenten aanspreekt: op een gezellige en informele manier. Ook is het Rode Kruis is een prima cursusplek voor EHBO.    
Wil je als student weten wat de studentendesk allemaal doet in de gezellige studentenstad Groningen; Kijk dan op www.groningen.studentendesks.nl en mail voor verdere vragen en info naar studentendeskgroningen@redcross.nl  en vindt de Studentendesk Rode Kruis Groningen bovendien vooral ook op Facebook via https://www.facebook.com/studentendeskrodekruis.groningen
 
Humanitair Oorlogsrecht (HOR) geeft voorlichting op scholen middels haar voorlichtingsteam. De vrijwilligers van het zogenaamde HOR-team werken sinds 2010 samen met de Studentendesk Groningen. Daarmee hopen ze de bewustmaking over kinderen in oorlogsgebieden te vergroten en mensen te informeren over de rechten van de mens in oorlogsomstandigheden.  
 

INTERNATIONALE RODE KRUIS HULPVERLENING
Het Rode Kruis verzorgt en begeleid vele internationale activiteiten die te maken hebben met fondsenwerving of aandacht voor projecten in het buitenland.
Meer Informatie over internationale Rode Kruis activiteiten en hoe u zelf actief mee kunt gaan helpen kunt u vinden op de landelijke Rode Kruis website www.rodekruis.nl en voor een overzicht van projecten waar het Nederlandse Rode Kruis zich wereldwijd o.a. voor inzet via de link; http://www.rodekruis.nl/hulp-wereldwijd/paginas/hulpverlening.aspx    
 
 
 
​​​