Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Dit doen we Sociale Hulp Activiteiten met diverse culturen

Activiteiten met diverse culturen

Door Yakub Behruz en zijn coördinator Hamid worden deze activiteiten georganiseerd. Maar ook activiteiten zoals de dialoogtafels en heb bieden van ondersteuning in het leren van de Nederlandse taal door middel van taalcoaches.

U kunt ook Taalcoach worden, want de Nederlandse taal verbindt ons allemaal!
Wanneer iemand in Nederland komt wonen is het belangrijk voor diegene om de taal te leren en te leren hoe we in Nederland leven en wonen.

Migranten leren de taal door het volgen van een inburgeringcursus maar zij leren de taal vooral door veel te oefenen in de praktijk. Taalcoaches spelen daarin een belangrijke rol.

 
Doe mee en word taalcoach, want iedereen is nodig!
Maar wat doet een taalcoach?
 
Een taalcoach is een vrijwilliger die een inburgeraar helpt met het leren van Nederlands. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.

De vrijwillige Taalcoach en de inburgeraar vormen samen een taalkoppel. Een taalcoach en een inburgeraar kunnen de bezigheden samen bepalen. Dit kan variëren van een bezoek aan een museum of  bibliotheek tot naar het gemeentehuis gaan om iets af te handelen, of gewoon te praten.

Iedereen kan taalcoach zijn: student, gepensioneerde, een collega of een moeder van school.

Taalcoach zijn is leuk en leerzaam. Je ziet Nederland eens door andermans ogen. Bovendien draag je zo bij aan een betere samenleving. Je komt 2 à 3 uur per week of twee weken bij elkaar. Je trekt meestal zes tot twaalf maanden met elkaar op.

Taalcoach worden is niet alleen interessant voor Nederlanders. Vooral mensen die zelf de Nederlandse taal hebben moeten leren, kunnen zich goed verplaatsen in de belevingswereld van mensen die de taal nog niet goed spreken.

 
Doel van het project Taalcoach
 
Het project is vanuit het ministerie VROM gestart met de focus op taal Er zijn al veel organisaties in Nederland die werken met taalcoaches Zoals Het Nederlandse Rode Kruis.
 
De doelstelling voor het Nederlandse Rode Kruis is het bevorderen en versterken van de zelfredzaamheid van de inburgeraar door middel van de Nederlandse taal.
 
Hoe kun je taalcoach worden?
 
In het kader van activiteiten voor Diversiteit willen wij graag in het district Groningen van Het Nederlandse Rode kruis eind zomervakantie voor de eerste keer in Groningen met dit project beginnen. Wij vragen en jullie hulp en deelname als beginnende taalcoaches.

Denk er over na. Misschien is Taalcoach passend vrijwilligerswerk voor jou.
Wie als vrijwilliger met dit project aan de slag wil, kan zich aanmelden bij:

 
Yakub Behruz  Hoofdcoördinator Diversiteit Regio Groningen
Telefoonnummers:  050-5751993 of mobiel: 06-47007546
E-mailadres :  ybehruz@redcross.nl