Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Dit doen we Op zoek naar familie

Op zoek naar familie

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen elkaar uit het oog verliezen. Door rampen, oorlogen, scheidingen of adopties. Het Rode Kruis brengt familieleden weer bij elkaar.
Ook in Groningen hebben we professionele opsporingsvrijwilligers die u kunnen helpen bij het opsporen van dierbaren d.m.v. Tracing. Daarnaast bieden we ook Bevolkingszorg aan.  

Klik hier om meer te weten te komen over opsporing van personen


Wilt u graag in contact komen met onze medewerkers, mail dan uw vraag naar tracinggroningen@redcross.nl o.v.v. Opsporing en Ondersteuning
 

We hebben ons takenpakket verder uitgebreid dan alleen het traceren van personen. Hierdoor zijn we in staat om de overheid volledig te ondersteunen op het gebied van Bevolkingszorg. Onder de dienstverlening Bevolkingszorg valt de ondersteuning op de volgende taken:

Zelfredzaamheid en burgerhulp

Naast de nieuwe dienstverlening krijgt zelfredzaamheid een centrale plek in de hulpverlening. Getroffenen krijgen de juiste informatie en ondersteuning om zelf een aantal stappen in het herstel te zetten. Het Rode Kruis en andere hulpverleningsorganisaties kunnen daardoor meer investeren in de zorg voor minder zelfredzamen. Een nieuwe vorm van hulpverlenen is burgerhulp: het georganiseerd betrekken van spontane hulpverleners tijdens een ramp. Ook deze coördinerende rol neemt het Rode Kruis op zich.

Flexibel inzetbaar

Het Rode Kruis werkt aan het breder inzetbaar maken van de kennis en capaciteit van de Rode Kruis hulpverleners. Door flexibeler inzetbaar te zijn, in kleinere teams, op verschillende locaties en voor meerdere taken, wordt het voor de gemeenten en veiligheidsregio’s mogelijk het Rode Kruis vaker in te zetten, voor kleine incidenten tot grote rampen.