Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Winterjassen uit Appelscha voor vluchtelingen
9 november 2015 |

Winterjassen uit Appelscha voor vluchtelingen

Door Lourens Looijenga

De CBS De Mandebrink in Appelscha heeft de afgelopen week kleding ingezameld voor de vluchtelingen in Groningen. Maandagochtend werd het resultaat van de spontane actie overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Rode Kruis. 

De actie was het gevolg van een oproep van de Welkomwinkel Ter Apel. Zij deden via Facebook een oproep aan basisscholen om winterjassen voor kinderen in te zamelen. Alle kinderen van de school in Ooststellingwerf kregen op vrijdag 30 oktober op initiatief van juf Rolien Deelstra een briefje mee naar huis. 'De Mandebrink wil graag iets meer mee doen, hulp bieden aan de mensen die het zo hard nodig hebben. Nu blijkt dat er een groot tekort is aan winterjassen voor kinderen.' De oproep bleef niet zonder resultaat. In een week tijd werden 75 jassen ingezameld en twee vuilniszakken vol met sjaals, truien, handschoenen, mutsen en bodywarmers. Daar speelde de plaatselijke PKN kerk ook een rol in, want ook daar werd op zondag de actie onder de aandacht gebracht. Dat leverde nog extra jassen op. 


appelscha2.jpg

Maandag nam Kees Wiegers, districtsbestuurder noodhulp Rode Kruis district Groningen, de spullen in ontvangst. Hij bedankte de bijeen gekomen kinderen, die hem daarna over de hulp aan vluchtelingen en het werk van het Rode Kruis vragen konden stellen. Wiegers benadrukte nog eens, dat er echt heel veel behoefte aan winterjassen is. Alle zakken met kleding pasten maar net in zijn auto. De kleding krijgt via de WelkomWinkel Groningen - en mogelijk ook Ter Apel - een prima bestemming. Mocht er bij de school nog meer kleding worden afgegeven, dan zorgt de school dat ook die kleding zijn weg vindt naar het Rode Kruis.‚Äč

appelscha1.jpg