Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Inzet Welkom winkel Ter Apel, Groningen
12 september 2015 |

Inzet Welkom winkel Ter Apel, Groningen

​​​Wereldwijd zijn meer dan 60 miljoen mensen op de vlucht. Dagelijks zien we beelden langskomen van mensen die hun leven in de waagschaal leggen om veiligheid te bereiken. Het Rode Kruis zet zich wereldwijd in om het lot van de meest kwetsbaren te verbeteren.

vluchtelingen.JPG


​Gelukkig worden de vluchtelingen in Nederland goed opgevangen en voorzien van de eerste levensbehoeften. Maar ze hebben behoefte aan aanvullende spullen. Deze spullen zamelen we in en delen we uit vanuit onze Welkom Winkels. Ter Apel en omstreken (denk aan Stadskanaal) is een van de locaties waar we een Welkom winkel zullen openen in de nabije toekomst. District Groningen zet zich momenteel met man in macht in om de juiste mensen klaar te hebben staan om de winkel te kunnen openen.

Bent u een aanpakker in de omgeving van Ter Apel?

Woont u in de omgeving van Ter Apel, spreekt u goed Engels (en mogelijk zelfs Frans?) én bent u op korte termijn inzetbaar? We zijn we op zoek naar Vrijwillige teamleiders (vacature) ​en Vrijwilliger medewerkers  (vacature) voor de Welkom Winkels  in Ter Apel. 


---------------------------------------------------------------------------------------------​

​Veel gestelde vragen in verband met vluchtelingen ​

1. Ik wil iets doen! Ik wil spullen brengen naar het Rode Kruis.

  • Als je in de buurt woont van een Welkom Winkel kun je die spullen brengen waar de Welkom Winkel behoefte aan heeft. We hebben dus niet van alles nodig. We hebben heel specifiek benoemd welke spullen we per winkel nodig hebben, dat vind je op www.hulpvoorvluchtelingen.nl. We vinden het namelijk zonde om met spullen te blijven zitten. Daar kunnen we dan ook niets mee. We gaan ook geen spullen aan de andere kant van het land ophalen, daar hebben we geen logistieke middelen voor. Je kan het alleen zelf afleveren bij een Welkom Winkel.
  • Als je te ver weg woont van een Welkom Winkel, zijn we erg geholpen met een donatie via giro 6868. 
  • Of je kunt een actie opzetten om daarmee geld in te zamelen via www.kominactie.nl  ​
2. Waar zijn nu winkels open en waar gaan nog winkels open? 
Op dit moment is er een winkel open in Goes, in Roermond en in Tilburg. In de loop van deze of volgende week gaan er winkels open in Ter Apel en waarschijnlijk in Zwolle of Nijmegen of Doetinchem. Op termijn willen we in de buurt van elke AZC een Welkom Winkel openen. We nemen de tijd om te kunnen leren van elke winkel dus we gaan het aantal winkels geleidelijk uitbreiden.  

3. Hoe kom ik in contact met zo’n Welkom Winkel?
Op www.hulpvoorvluchtelingen.nl vind je per Welkom Winkel een tabblad, met informatie over waar deze Winkel zich bevindt, contactgegevens en een opsomming van de behoefte van die specifieke Welkom Winkel. Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt.  

4. Ik heb flink wat babykleertjes, lakentjes en dekentjes klaarliggen voor Ter Apel en het wordt steeds meer. Is er in het noorden of midden van het land behoefte aan deze spullen? 
Wat goed dat u al zoveel heeft ingezameld. Momenteel hebben we helaas nog geen winkel in Ter Apel geopend. We kunnen zodoende niet op korte termijn uw spullen aannemen. U kunt onderstaande site het beste in de gaten houden voor alle relevante informatie. Hier worden nieuwe locaties (met contactgegevens) aan toegevoegd, zodra ze geopend zijn. http://www.hulpvoorvluchtelingen.nl/geef-spullen 

Waarom deze actie?

Wereldwijd zijn 60 miljoen mensen op de vlucht. Dit aantal is nog nooit zo hoog geweest. Hulp is dus dringend nodig. Lees hier waarom wij in actie komen  om de vluchtelingen te helpen.Over de problematiek

De cijfers zijn nauwelijks te bevatten en de situatie verandert continu. Daarom hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen over vluchtelingen  hier voor je op een rijtje gezet.​Wat is een Welkom Winkel?

Wie spullen wil doneren kan terecht in een van de speciale Rode Kruis Welkom Winkels. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat en welke spullen je bij de Welkom Winkels kunt brengen.Kan ik spullen sturen?

We kunnen ons voorstellen dat je graag spullen wilt sturen. Er zijn specifieke goederen nodig en een aantal verzamelplaatsen in het land. Lees hier hoe je het beste spullen kunt geven.