Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Welkom Winkel Assen sluit de deuren met dankwoord aan vrijwilligers en donoren
13 november 2015 |

Welkom Winkel Assen sluit de deuren met dankwoord aan vrijwilligers en donoren

​Het Rode Kruis sluit de Welkom Winkel die sinds 21 september aan de Venestraat 88 in Assen zat. Mensen leverden er kleding en schoeisel in voor vluchtelingen die tijdelijk verbleven in de TT-Hall. Omdat deze noodopvang begin deze week is beëindigd, wordt nu ook de daaraan gekoppelde winkel vrijdag opgeheven. De uitgifte van kleding was vorige week al gestopt. 

wwassen.JPG

Donderdag werden alle 121 vrijwilligers, die zich deels via Ready2help.nl hadden aangemeld, door het Rode Kruis met een taart bedankt voor hun enorme inzet de afgelopen weken. De overgebleven kleding gaat naar Welkom Winkels zoals Groningen en Ter Apel. Daar wordt ook nog steeds kleding ingezameld. De inbrenglocatie aan de Neutronstraat 7 in Groningen is bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 16:00 uur geopend.

Bij de afsluiting werden ook cijfers bekend gemaakt. Er zijn in de eerste uitgifteweek vanaf 12 oktober bij de TT-Hall direct al 670 kledingpakketten uitgegeven aan vluchtelingen en nog eens 448 pakketten in de overige weken daarna. Meer dan 1100 vluchtelingen (!) zijn dus daarmee in Assen geholpen. Tientallen scholen, bedrijven en kerken hebben op indrukwekkende wijze gedoneerd. Ook kwamen als donatie 30.000 textielzakken binnen. De vrijwilligers hebben 1460 uur gewerkt bij de inname en het sorteren van kleding en nog eens 475 uur bij het uitgeven van de kledingpakketten. En ze kregen hulp van bijvoorbeeld vijftien mensen van een bedrijf uit Hoogeveen, twee vluchtelingen uit de opvang in Oranje, negen mensen van een kerk in Assen en 35 jongeren, die zo hun maatschappelijke stage volbrachten. Het was al met al een drukke tijd voor roostermaker Han Morsman. Die heeft 965 mailtjes ontvangen en 765 mails verzonden. Voor iedereen was de relatief korte periode dat de Welkom Winkel​ in Assen heeft bestaan een onvergetelijke ervaring.

vrijwilligers.JPG

Een deel van de grote groep vrijwilligers.