Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Vrijwilliger-in-de-spotlight
20 september 2012 |

 

De IPC Athletics European Championship is een groot evenement waar iedereen welkom is om de atleten aan te moedigen. Natuurlijk hebben de atleten hun eigen doktoren en fysiotherapeuten, maar het NEDERLANDSE RODE KRUIS  zorgt voor de toeschouwers en vrijwilligers. We spraken met Froukje Dontje [links]. Ze is vrijwilliger van de Rode Kruis afdeling Zuidoost Groningen en is de hele week aanwezig.

“Ik ben sinds 1994 vrijwilliger voor het Nederlandse Rode Kruis, nu bijna 18 jaar. Normaal hebben we elke woensdag les. Als een organisatie ons nodig heeft, kunnen ze een aanvraag indienen. En het verzoek wordt op een groot bord gehangen. We kunnen onze naam erbij zetten als we willen helpen, zo ben ik op dit evenement gekomen.


Gelukkig hebben we nog niets hoeven doen, op een paar pleisters na. Maar we vervelen ons niet en vinden het fijn om hier te zijn. We zijn elke dag met 4 personen, 3 lopen rond om ons zichtbaar te maken en 1 blijft op de post om mensen te helpen.”
“Als mensen geïnteresseerd zijn om vrijwilliger van het Rode Kruis te worden: We zoeken nog mensen om ons team te versterken. Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden.”

Aanmelden kan via groningen@redcross.nl

Dit stuk is vertaald en geciteerd.