Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Informatiemarkt levert vele nieuwe vrijwilligers op
16 november 2015 |

Informatiemarkt levert vele nieuwe vrijwilligers op

De informatiemarkt van 'Groningen Verwelkomt Vluchtelingen', zondag in de Martinikerk in Groningen, heeft het Rode Kruis 100 tot 150 nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Anne Cazemier van de WelkomWinkel, Ella Bos en teamleider Marja Silk zijn namens het Rode Kruis bijna twee uur bezig geweest om alle belangstellenden van informatie te voorzien.

 

infomarkt1.JPG
 

De belangstelling voor vluchtelingen is in Groningen nog steeds overweldigend. In totaal bezochten zo'n duizend mensen de Informatiemarkt. Mensen die nu al als vrijwilliger actief zijn vertelden hoe het werken met vluchtelingen je leven verandert. Ter plekke konden de bezoekers zich inschrijven voor vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis, Groningen Verwelkomt, het Leger des Heils, INLIA, Humanitas, MJD, Toekomst Academie en Present. Dat hebben honderden mensen ook direct gedaan, bijvoorbeeld ook als vluchtelingencoach of maatje.

 

Ook zijn er al tientallen Sinterklaascadeautjes binnengekomen. 'Groningen Verwelkomt' organiseert voor de vluchtelingenkinderen op de Noodopvang een Sinterklaasfeest en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van Groningers. De Groningse singer songwriter Kira Dekker zong het lied 'Helping Hand', een lied over vluchtelingen waarvan de volledige opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk. Een zeer geslaagde middag, alle hulde aan initiatiefnemer Evert Sulman. 'Groningen Verwelkomt' is door Evert Sulman in september als burgerinitiatief gestart en al snel uitgegroeid tot een stadsbrede beweging van honderden mensen, die zich bezighoudt met sociale en culturele activiteiten voor vluchtelingen in Groningen.


infomarkt2.JPG
Wethouder Roeland van der Schaaf opende de markt met een minuut stilte voor de slachtoffers bij de aanslagen in Parijs en elders in de wereld.