Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Rode Kruis Groningen blij verrast met Rabobank stimuleringsprijs 2013
26 april 2013 |

Rode Kruis Groningen blij verrast met Rabobank stimuleringsprijs 2013

Het Rode Kruis in Groningen heeft een stimuleringsprijs van de Rabobank Stad en Midden Groningen gewonnen voor het Taalcoachproject in de stad Groningen.  Dit project bestaat uit het vormen van taalkoppels tussen autochtonen en inburgeraars. De taalcoaches helpen migranten en allochtonen bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Het Rode Kruis geeft bij het Rabobank Stimuleringsfonds ondersteuning gevraagd voor de aanschaf van materialen voor dit project. Met de stimuleringsprijs heeft men hiervoor nu 2500 euro in de wacht gesleept.

Het Rabobank Stimuleringsfonds ondersteunt projecten die bijdragen aan het welzijn en de leefbaarheid in de regio tot maximaal € 5.000. Het gaat dan om projecten op het gebied van cultuur, maatschappelijke dienstverlening, onderwijs, sport en zorg.  Inwoners en instellingen zonder winstoogmerk kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.  De aanvragen worden beoordeeld door een jury. Daarna kunnen inwoners van het gebied hun stem uitbrengen op de genomineerde projecten.
In de afgelopen maanden hebben 83 verenigingen, stichtingen en instellingen een aanvraag ingediend bij het Rabobank Stimuleringsfonds. Uiteindelijk zijn er 40 projecten genomineerd, waarvan 18 zijn beloond met een prijs.
Tijdens een feestelijke avond donderdag 25 april op Landgoed de Coendersborg  werd bekend gemaakt dat het Rode Kruis district Groningen één van de winnende organisaties is.