Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Rehobothschool loopt 1750 euro bijeen voor Rode Kruis
20 januari 2016 |

Rehobothschool loopt 1750 euro bijeen voor Rode Kruis

​De christelijke Rehoboth basisschool uit Oldekerk heeft geld ingezameld voor hulp aan de vluchtelingen in Groningen. 

Aanvankelijk was het de bedoeling om geld in te zamelen om een panna-voetbalkooi te realiseren. Maar vanuit kinderen in de leerlingenraad kwam de suggestie om een deel van de opbrengst te besteden aan kleding voor de vluchtelingen. (Die raad laat scholieren vanaf groep 5 meedenken over wat er op school gebeurt.) Directeur Dineke van Braak vond het heel bijzonder dat kinderen zelf het initiatief voor de hulp aan vluchtelingen namen.

Alle kinderen op school kregen voor de herfstvakantie een sponsorformulier waarmee ze langs familie, vrienden en bekenden konden gaan met het verzoek om sponsoring. Het idee sloeg aan. Op 28 oktober werden rondjes gelopen rond de school. Ook in de klas werd gesproken over de vluchtelingen. 


rehoboth1.JPG

Uiteindelijk werd 1750 euro opzij gelegd voor dit doel. Het leek de school leuker om naast een cheque van 1250 euro de kinderen toch ook wat anders, tastbaars, te laten aanbieden. En dus werd een deel van het ingezamelde geld bij Terstal in Zuidhorn uitgegeven aan nieuwe kleding. De winkel bood bovendien nog eens een leuke korting.

En zo konden 20 januari tassen vol kleding worden meegenomen. Die werden, na een gesprekje met winkelmanager Erna Emanuels, door acht scholieren leeggestort op de sorteertafels van de WelkomWinkel in Groningen. 


rehoboth2.JPG

Bestuurslid Kees Wiegers van het Rode Kruis in Groningen nam de cheque in ontvangst. Die beloofde de kinderen dat het geld goed terecht komt, omdat vluchtelingen dringend kleding nodig hebben tegen de winterkou.