Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Koning en directeur Rode Kruis op bezoek in Ter Apel
19 januari 2016 |

Koning en directeur Rode Kruis op bezoek in Ter Apel

​​Koning Willem-Alexander heeft dinsdag 19 januari een rondleiding gekregen in het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Het bezoek was van tevoren niet bekendgemaakt. De koning was in gezelschap van staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. 

koning1.JPG

De twee spraken onder meer met lokale en regionale bestuurders, het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Voor zover bekendgemaakt had hij geen ontmoeting met vluchtelingen.

Het centrum in Ter Apel regelt de eerste opvang van asielzoekers en beoordeelt of vluchtelingen kunnen blijven. Ook krijgen uitgeprocedeerde asielzoekers hier onderdak voor de periode tussen de afwijzing en het vertrek uit Nederland. September vorig jaar bezocht de koning het hoofdkantoor van het COA in Rijswijk. 

Namens het Rode Kruis was directeur Gijs de Vries bij het bezoek in Ter Apel aanwezig. Hij bracht ook nog even bezoek aan WelkomWinkel in ter Apel en hielp nog even mee. Er is daar al ruim 50.000 kilo kleding ingezameld.


directeur 2.JPG

Het Dagblad van het Noorden besteedde een dag later aandacht aan bezoek van de directeur aan de WelkomWinkel….  (lees artikel 20-01-2016 | Een pluim van de Rode Kruis-baas​)