Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Groningen presents: Expositie brengt kinderen in contact met leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden
30 april 2016 |

Groningen presents: Expositie brengt kinderen in contact met leeftijdsgenoten in oorlogsgebieden

Hoe eng is het om 's nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het om continu op te moeten passen voor mijnen? In de nieuwe tentoonstelling Kind Onder Vuur, die van a.s. maandag, 2 mei, tot en met 26 mei 2016 in het Groninger Forum Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18 is te zien, ervaren kinderen hoe het voor hun leeftijdsgenootjes is om op te groeien in heftige omstandigheden.

Kind onder Vuur is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie. Deze bijzondere tentoonstelling komt voort uit een samenwerking tussen het Haagse Humanity House en het Rode Kruis.

Over de kinderen onder vuur
De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah's huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten 's nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken.


 

Kindondervuur2.png 


Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met ze gaat - is te ervaren in deze tentoonstelling. Doel is om zo scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor de leeftijdsgenootjes dichterbij die uit oorlogen komen.

De rol van het Rode Kruis in oorlogsgebieden
Het Rode Kruis legt uit wat de organisatie doet om kinderen en hun ouders te helpen en te beschermen in oorlogsgebieden. Rode Kruisers over de hele wereld proberen continu strijdende partijen te herinneren aan de regels van oorlogsvoering, vastgelegd in het humanitair oorlogsrecht, zodat zoveel mogelijk menselijk leed bespaard blijft.

Over het Humanity House 
Het Humanity House in Den Haag is een platform en ontmoetingsplek voor mensen die zich bezighouden met humanitaire thema's. Educatieprogramma's brengen wereldproblemen dichterbij kinderen en jong volwassenen.

Over de tentoonstelling
Vanaf begin 2016 reist Kind onder Vuur voor ongeveer 5 jaar door heel Nederland.
Meer informatie treft u aan op www.kindondervuur.nl

 

Artikel delen?