Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Goede voornemens, leer EHBO
5 januari 2015 |

Goede voornemens, leer EHBO

​​

In het kader van de goede voornemen is het Rode Kruis in Noord-Nederland een campagne gestart om mensen te wijzen op het belang van een EHBO-cursus. Momenteel hebben slechts 4 op de 100 mensen in Nederland een EHBO diploma. Dit betekent dus dat heel weinig mensen in staat zijn om je te helpen in een situatie van nood.

In het buitenland zien de cijfers er anders uit. In Duitsland en Oostenrijk ligt het percentage rond de 80%, omdat het daar bij het behalen van het rijbewijs is inbegrepen. Hoeveel veiliger kan onze samenleving worden als iedereen weet wat hij moet doen in geval van nood. Hulpeloos toekijken is geen oplossing, zorgen dat je voorbereid bent wel.

Het Rode Kruis vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een EHBO diploma hebben. Daarom worden tijdens de campagne in januari twee cursussen weggegeven. Maak kans op een volledige cursus met familie en vrienden door mee te doen aan de actie op social media. Volg Eerste Hulp Regio Noord op Facebook en Twitter en doe mee met de prijsvragen.

De volgende cursussen staan gepland in Groningen de komende tijd:
Aanmelden kan via een mailtje naar Eerstehulpregionoord@redcross.nl

 jaarplanning groningen.jpg