Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Groningen Actueel Nieuws Freevolution Wear
5 februari 2016 |

Freevolution Wear

​​Mohammed Ali Kassem weet wat het is om vluchtelingen met kleding te helpen. Hij verkoopt op persoonlijke titel vanuit Delfzijl biologisch katoenen T-shirts (Freevolution Wear), waarvan de opbrengst naar Syrische kindvluchtelingen gaat. 

libaon2.JPG

Met zijn ontwerpen (karikaturen en foto's) en onder de slogan ‘dress to express’ wil Mohammed mensen bewust maken van politieke en milieukwesties. Het is zijn manier om te strijden tegen ‘onderdrukking en onwetendheid’ en lijdende mensen te helpen. Freevolution Wear begon eigenlijk als een project aan de Hanzehogeschool Groningen voor het thema duurzaam ondernemen. 

 


Mohammed Ali Kassem is een in Duitsland geboren Libanees, die regelmatig zijn familie in Libanon opzoekt en dan tegelijkertijd wat doet voor de vele vluchtelingen in dat land. 

 

Zo kocht hij daar samen met een paar anderen een complete kinderkledingwinkel leeg, om de spullen onder honderden vluchtelingen te verdelen. (De Verenigde Naties hadden in januari ruim 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon geregistreerd, maar het werkelijke aantal is veel hoger.)


libanon3.JPG


Meer informatie: freevolution-wear.com​